Zodra het aspergeseizoen is aangebroken, is het slim om er zoveel mogelijk gebruik van te maken. Verse asperges kun je namelijk maar een heel beperkte tijd verkrijgen! En wil je eens wat anders dan de klassieke asperges? Dan is deze hartige aspergetaart echt iets voor jou!
Recept: Hartige aspergetaart
Voorbereiding: 0 uur en 45 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 150 gram koude boter
- 300 gram bloem
- 2 eieren
- mespuntje zout
- 0,5 courgette
- 6 witte asperges
- 3 bosuien
- 3 eieren
- 200 gram creme fraiche
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 el mosterd
- Zout en peper
- Olie
Vulling
Zo maak je het
- Snijd de boter in blokjes en kneed samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg.
- Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
- Snijd ondertussen de asperges doormidden en snijd de onderste helft in blokjes van ongeveer 1-2 cm in lengte.
- Snijd de courgette in blokjes en de bosui in ringen.
- Bak de courgette en bosui 3 minuten in wat olie. Voeg vervolgens de kleine stukjes asperge toe en bak nog 2 minuten. Haal van het vuur.
- Meng de creme fraiche, de eieren en 50 gram parmezaanse kaas door elkaar met 1 el mosterd, flink wat peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een springvorm van 24 cm met het deeg. Maak met een vork gaatjes in de bodem.
- Leg het courgettemengsel in het deeg. Schenk daar de crème fraiche overheen.
- Strooi de overgebleven kaas over de hartige taart.
- Leg de langere stukken asperge op de taart en druk ze er een beetje in.
- Bak de hartige taart met asperge ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt