logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Harira soep


Harira is een Marokkaanse soep. En niet zo maar een soep, een echte maaltijdsoep! Hij wordt trouwens niet alleen in Marokko gegeten, ook in het westen van Algerije komt de soep voor. Het wordt in Marokko echter gezien als een nationaal recept. Harira is een gebonden, rijkgevulde soep met veel groenten en peulvruchten. En het mooie is: je hebt hem zo klaar met dit snelle recept voor harira!


Recept: Harira soep

Harira soepVoorbereiding: 0 uur en 10 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: soep
Keuken: Marokko
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 175 gram pompenstukjes
  • 1 aardappel
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 175 gram kikkererwten uit blik
  • 65 gram linzen uit blik
  • 10 gram verse platte peterselie
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 Turks brood
  • 1 pakje Fairtrade Original Marokkaanse Harira soep kruidenpasta

Zo maak je het

  1. Schil de aardappel en snijd hem in stukjes. Bak de aardappel en pompoenstukjes 3 minuten in wat olijfolie in een soeppan.
  2. Voeg de linzen, tomatenblokjes en kruidenpasta toe. Bak nog 5 minuten.
  3. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Laat de soep op matig vuur 10 minuten zachtjes koken
  4. Voeg de (uitgelekte) kikkererwten toe en laat nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken.
  5. Verwarm ondertussen het brood.
  6. De soep is klaar als hij een beetje gebonden is.
  7. Bestrooi de soep met fijngesneden peterselie en serveer het brood erbij.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Avatar for Dennis van HoutsDennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.