logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Groentestoofpot met paddenstoelen en tijm


Wat is nou het ultieme najaarsgerecht? Een hartverwarmende stoof natuurlijk! Deze gezonde vegan stoofpot met paddenstoelen en krieltjes zit boordevol groente én smaak en is ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Maak een lekker grote pan klaar en verwen je vrienden en familie ermee!


Recept: Groentestoofpot met paddenstoelen en tijm

Groentestoofpot met paddenstoelen en tijmVoorbereiding: 0 uur en 25 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 40 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 4 tomaten, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 300 g krieltjes, gehalveerd
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 140 g koningsoesterzwammen, in kwarten
  • 50 g zilveruien
  • 15 g basilicum, fijngesneden
  • 5 g tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 el Becel Original Vloeibaar
  • zout en peper

Zo maak je het

  1. Verhit Becel Original Vloeibaar in een grote braadpan op middelhoge temperatuur en fruit hierin de zilveruien 3 minuten aan. Voeg de knoflook, de helft van de basilicum en de tijm toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  2. Voeg dan de paprika, courgette, aubergine, kastanjechampignons en koningsoesterzwammen toe en bak deze 5 minuten totdat deze beetgaar zijn.
  3. Verlaag de temperatuur en voeg de tomaten, krieltjes en groentebouillon toe en laat dit 20 minuten pruttelen totdat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de groentestoof over diepe kommen en garneer deze met de overgebleven basilicum. Serveer direct!

Recept- en fotocredits: Becel

Geschreven door Rianne

Avatar for RianneRianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.