logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Gezonde Mexicaanse ovenschotel


Heb je zin om eens lekker exotisch te eten met een pittig randje? Deze Mexicaanse ovenschotel is geschikt voor het hele gezin – bovendien bepaal je zelf hoe pittig je hem maakt. Wil je niet knoeien met kruiden? Vervang dan de kidneybonen en de cajunkruiden door een blikje chilibonen.


Recept: Gezonde mexicaanse ovenschotel

Gezonde mexicaanse ovenschotelVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 1 zak tortillachips
  • 150 gram rauwe ham in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram mails uit blik, uitgelekt
  • 1 zak Nurishh geraspte kaas naturel
  • 1 grote pot bruine bonen, uitgelekt
  • 1 pot kidneybonen, uitgelekt (gebruik je chilibonen? Laat hem dan niet uitlekken!)
  • cajunkruiden
  • 1 avocado
  • 125 gram zure room
  • limoensap
  • koriander

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tortillachips in een lage ovenschaal of leg bakpapier op een bakplaat.
  2. Bak de reepjes rauwe ham knapperig en krokant.
  3. Als de ham bijna goed is, voeg je de gesnipperde ui toe. Bak tot alles glazig wordt.
  4. Voeg de mais toe en bak tot deze een beetje bruin ziet. Schenk er wat cajunkruiden overheen.
  5. Voeg de bonen toe en verwarm het geheel.
  6. Verdeel het mensel uit de pan over de tortillachips in de ovenschaap (of op de bakplaat). Verdeel de kaas er overheen.
  7. Zet 15 minuten in de oven, tot de kaas helemaal is gesmolten.
  8. Prak ondertussen de avocado fijn met een vork. Meng hier de creme fraiche doorheen. Schenk er een scheut limoensap doorheen en roer er koriander doorheen voor een frisse bite.
  9. Schenk de dip naast je gerecht op het bord.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.