Heb je zin om eens lekker exotisch te eten met een pittig randje? Deze Mexicaanse ovenschotel is geschikt voor het hele gezin – bovendien bepaal je zelf hoe pittig je hem maakt. Wil je niet knoeien met kruiden? Vervang dan de kidneybonen en de cajunkruiden door een blikje chilibonen.
Recept: Gezonde mexicaanse ovenschotel
Voorbereiding: 0 uur en 30 minutenBereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1 zak tortillachips
- 150 gram rauwe ham in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 150 gram mails uit blik, uitgelekt
- 1 zak Nurishh geraspte kaas naturel
- 1 grote pot bruine bonen, uitgelekt
- 1 pot kidneybonen, uitgelekt (gebruik je chilibonen? Laat hem dan niet uitlekken!)
- cajunkruiden
- 1 avocado
- 125 gram zure room
- limoensap
- koriander
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tortillachips in een lage ovenschaal of leg bakpapier op een bakplaat.
- Bak de reepjes rauwe ham knapperig en krokant.
- Als de ham bijna goed is, voeg je de gesnipperde ui toe. Bak tot alles glazig wordt.
- Voeg de mais toe en bak tot deze een beetje bruin ziet. Schenk er wat cajunkruiden overheen.
- Voeg de bonen toe en verwarm het geheel.
- Verdeel het mensel uit de pan over de tortillachips in de ovenschaap (of op de bakplaat). Verdeel de kaas er overheen.
- Zet 15 minuten in de oven, tot de kaas helemaal is gesmolten.
- Prak ondertussen de avocado fijn met een vork. Meng hier de creme fraiche doorheen. Schenk er een scheut limoensap doorheen en roer er koriander doorheen voor een frisse bite.
- Schenk de dip naast je gerecht op het bord.