Ben je die standaard hamburger en worstjes even beu? Maar heb je ook geen zin om hele grote stukken vlees op de barbecue te gooien? Dit recept is echt heel eenvoudig te maken en bovendien snel klaar. Je kunt het grotendeels voorbereiden in de ochtend – of zelfs de dag ervoor, waarbij je tijdens je barbecue geen zorgen meer hebt. Goed gereedschap is hierbij het halve werk, dat geldt ook voor barbecueën. Zorg dus dat je voorzien bent van goed keukengereedschap en een fijne barbecue. En dat je weet hoe je daar de beste resultaten mee behaalt!
Barbecue kiptortilla
Dit recept is voor een hoofdgerecht voor 4 personen. En geloof me: dan heb je een mooie maaltijd achter de kiezen! Qua voorbereiding moet je ongeveer tellen op 45 minuten, en de kip moet minstens 4 uur marineren. Maar dat mag bést meer zijn.
Ingrediënten
Gemarineerde kip
2 teentjes knoflook
2 rode uien
1 limoen
0,5 bosje tijm
0,5 bosje koriander
1 el olijfolie extra vierge
2 tl komijnpoeder
125 ml Heinz Tomato Ketchup
150 ml appelcider
600 g kippendijen
Ananassalsa
1 ananas
0,5 rode peper
0,5 bosje koriander
1 limoen
olijfolie extra vierge
Vulling
0,5 spitskool
1 wortel
3 el mayonaise
2 el witte wijnazijn
Heinz Tomato Ketchup
Zo maak je de Barbecue Kiptortilla
Gemarineerde kip
Pel en snijd de knoflook en de uien fijn. In een keukenmachine gaat dat razendsnel. In mijn Magimix 3200XL doe ik eerst de teentjes knoflook, laat de motor even draaien, en voeg daarna de ui toe. Die kun je rustig laten snijden door de vlijmscherpe messen – gegarandeerd mooie stukjes! Rasp daarna de schil van de limoen en pers de helft van de limoen uit. Pluk de tijm en koriander.
Meng de kruiden met een scheut olijfolie extra vierge, sap en rasp van de limoen, komijnpoeder, Heinz Tomato Ketchup en cider en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de kippendijen toe, dek af met plasticfolie en marineer 4 uur in de koelkast.
Ananassalsa
Nu wordt het pas echt zomers! Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Tip: voor een euro of 5 koop je de VacuVin Pineapple Slicer en Wedger. Die scheelt je zo veel tijd! Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de ananas met de peper, koriander, sap van de limoen en een scheutje olijfolie extra vierge.
Snijd de spitskool in ragfijne reepjes (de 2 m messen van de Magimix 3200XL deden er ongeveer een halve minuut over – en dan schat ik ‘m ruim in) en rasp de wortel met een grove rasp. Meng de kool met de wortel, mayonaise en de azijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Dan nu het echte werk
Steek de kolen van de barbecue aan of – in ons geval – ontsteek de gasbrander. Laat de barbecue goed heet worden. Bij onze Sunset BBQ op gas geeft dat mooi de mogelijkheid om bijvoorbeeld alvast het brood te bakken of na te denken over het nagerecht. Want hoewel het rooster tijdens het voorverwarmen nog goed heet moet worden is de koepel wel al mooi op temperatuur!
Haal de kip 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Haal de kippendijen uit de marinade en gril de kippendijen op middel-hete kolen in circa 25 minuten gaar. Heb je een koepel-barbecue, dan is die bereidingstijd wel een stuk korter. De bovenkant gaart namelijk gewoon door, ook al gril je de onderkant meer. Op een kolenbarbecue moet je de kippendijen regelmatig keren, zodat ze gelijkmatig garen. Haal ze van de barbecue en laat ze even rusten. Snijd de kippendijen daarna in plakjes.
Verwarm ondertussen de wraps op de barbecue en verdeel de kool, plakjes kip en de ananassalsa erover. Lepel er Heinz Tomato Ketchup over en rol de wraps op. Snijd ze diagonaal doormidden en zet ze op bord. Eet smakelijk!
[BBQ_Shop]