
Barbecue kiptortilla
Dit recept is voor een hoofdgerecht voor 4 personen. En geloof me: dan heb je een mooie maaltijd achter de kiezen! Qua voorbereiding moet je ongeveer tellen op 45 minuten, en de kip moet minstens 4 uur marineren. Maar dat mag bést meer zijn.Ingrediënten
Gemarineerde kip
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 limoen
- 0,5 bosje tijm
- 0,5 bosje koriander
- 1 el olijfolie extra vierge
- 2 tl komijnpoeder
- 125 ml Heinz Tomato Ketchup
- 150 ml appelcider
- 600 g kippendijen
Ananassalsa
- 1 ananas
- 0,5 rode peper
- 0,5 bosje koriander
- 1 limoen
- olijfolie extra vierge
Vulling
- 0,5 spitskool
- 1 wortel
- 3 el mayonaise
- 2 el witte wijnazijn
- Heinz Tomato Ketchup
Zo maak je de Barbecue Kiptortilla
Gemarineerde kip
Pel en snijd de knoflook en de uien fijn. In een keukenmachine gaat dat razendsnel. In mijn Magimix 3200XL doe ik eerst de teentjes knoflook, laat de motor even draaien, en voeg daarna de ui toe. Die kun je rustig laten snijden door de vlijmscherpe messen – gegarandeerd mooie stukjes! Rasp daarna de schil van de limoen en pers de helft van de limoen uit. Pluk de tijm en koriander.
Meng de kruiden met een scheut olijfolie extra vierge, sap en rasp van de limoen, komijnpoeder, Heinz Tomato Ketchup en cider en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de kippendijen toe, dek af met plasticfolie en marineer 4 uur in de koelkast.
Ananassalsa
Nu wordt het pas echt zomers! Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Tip: voor een euro of 5 koop je de VacuVin Pineapple Slicer en Wedger. Die scheelt je zo veel tijd! Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de ananas met de peper, koriander, sap van de limoen en een scheutje olijfolie extra vierge.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt
Vulling
Snijd de spitskool in ragfijne reepjes (de 2 m messen van de Magimix 3200XL deden er ongeveer een halve minuut over – en dan schat ik ‘m ruim in) en rasp de wortel met een grove rasp. Meng de kool met de wortel, mayonaise en de azijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Dan nu het echte werk

Laat hieronder jouw reactie achter