Gezond eten is lang niet altijd even makkelijk: het is soms zo lastig om genoeg groenten en fruit in je maaltijd te krijgen! Daarom waren we blij met dit vegetarische recept van Ekomenu, dat we ontvingen in onze foodybox. We delen het recept graag met je – en hebben geleerd van onze fouten tijdens het maken ervan 🙂
Recept: Gegrilde spitskool met basilicum-orzo
Voorbereiding: 0 uur en 30 minutenBereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 2
Dit heb je nodig
- 0,5 spitskool
- 1 courgette, in lange plakken (kaasschaaf of mandoline)
- 170 gram orzo
- 4 eetlepels pesto
- 1 citroen
- 1 rode ui, gesnipperd
- 100 gram koningsoesterzwammen, in repen gesneden
- verse basillicum
- handje cashewnoten
- teentje knoflook
Zo maak je het
- Begin met het koken van het water voor de orzo. de orzo: zodra deze gaar is, giet je hem af en schep je er de pesto doorheen.
- Verwarm ondertussen een grillpan en grill daar de spitskool kort in aan (ik deed het te lang, zoals je ziet 😉 ). Wij sneden de spitskool in kwarten, met de kern erin. Zo kun je hem makkelijk draaien.
- Zodra hij aan de snijvlakken gegrild is, knijp je er de citroen over uit en doe je de deksel op de pan. Laat een minuutje of 10 garen.
- Bak de repen courgette en oesterzwammen in een koekenpan met wat olie. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak hier ook de rode ui en knoflook in mee.
- Leg alles op je bord en besprenkel met de cashewnoten. Garneer met wat verse basilicum.
Bron: Ekomenu
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt