logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Gegrilde kip met quesadilla’s en salsa


Gegrilde kip met quesadilla’s en salsa, gemaakt met Euroma mexican style BBQ. Daar kun je de zomer wel mee doorkomen! De kip kun je natuurlijk even lekker grillen op de barbecue… en met het juiste rooster (een visklem, bijvoorbeeld) kun je zelfs je complete quesadilla bereiden op de barbecue. Enjoy! Onthoud dat de Euroma kruiden van Jonnie Boer zoutloos zijn. Wil je ze wat meer pit geven, kan een snufje zout wel het verschil betekenen.


Recept: Gegrilde kip met quesadilla’s en salsa

Gegrilde kip met quesadilla's en salsaVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 3 perssinaasappels (schoongeboend)
  • 3½ el Euroma Mexican style BBQ kruiden
  • 1 el olijfolie mild
  • 390 g kipdijfilet
  • 4 tortillawraps
  • 100 g geraspte kaas pittig
  • 1 jalapeño
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 125 ml sour cream

Zo maak je het

  1. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en hou apart.
  2. Pers de sinaasappels uit.
  3. Meng 175 ml sinaasappelsap met 1 el Euroma Mexican style BBQ kruiden, peper en eventueel zout en de olijfolie.
  4. Doe de kipdijfilet in een lage schaal en schenk de marinade erover. Laat minstens 30 min. afgedekt staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Steek ondertussen de barbecue aan.
  5. Haal de kip uit de marinade en gril op medium hitte op de barbecue.
  6. Bestrijk elke 3 min. met de sinaasappelmarinade en keer regelmatig. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar.
  7. Beleg ondertussen de helft van de tortilla’s met de kaas en bestrooi met 2 el Euroma Mexican style BBQ kruiden.
  8. Leg de andere helft van de tortilla’s erop. Gril de quesadilla’s 4 min. tot de kaas gesmolten is en grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  9. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een ½ cm.
  10. Snijd de jalapeño in dunne ringen.
  11. Meng met de sinaasappelrasp, 2 el -sap en de avocado tot een salsa.
  12. Meng de sour cream met een halve el van de Euroma Mexican style BBQ kruiden, breng op smaak met peper en eventueel zout.
  13. Snijd de quesadilla’s in 6 puntjes en leg op een schaal. Snijd de kip in repen en schep in het midden de gegrilde kip en serveer met de avocado en de sour cream.

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!