logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Snelle fruitige chocolade cupcakes

Cupcakes zijn super makkelijk om te maken, maar daarmee ook wel een beetje saai. Nou: dat zijn deze snelle fruitige chocolade cupcakes zeker niet! Door echte chocolade en cacao toe te voegen krijgen ze een briljante en intense smaak… en met een ‘swirl’ van Bonne Maman fruitspread krijg je een heerlijke frisse toets.


Recept: Snelle fruitige chocolade cupcakes

Snelle fruitige chocolade cupcakesVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 12

Dit heb je nodig

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 240 gram suiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 50 ml melk
  • 40 gram cacaopoeder
  • 100-150 gram Milka chocolade
  • 2 eetlepels Bonne Maman fruitspread

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe 200 gram boter en 200 gram suiker (niet de 240 gram!) in een mengkom en klop deze in ongeveer 5 minuten luchtig.
  2. Voeg de eieren stuk voor stuk toe. Wacht tot het eerste ei is opgenomen en voeg dan pas het volgende toe. (dat duurt meestal 1-2 minuten per ei)
  3. Roer het bakpoeder door de bloem. Zet de mixer uit en spatel de bloem door het boter-suikermengsel.
  4. Voeg 40 gram cacaopoeder, 40 gram suiker en 50 ml melk bij elkaar en roer goed. Spatel dit vervolgens door je beslag.
  5. Hak de Milka chocolade in kleine stukjes. Je kunt gaan voor de normale variant, ik vind de Dark Milk Amandel briljant voor deze cupcakes. Spatel ook dit door het beslag.
  6. Roer vervolgens met een paar slagen de Bonne Maman fruitspread door het beslag. Je moet de fruitspread nog goed kunnen zien in strepen, anders ben je te ver gegaan met het roeren. Indien gewenst kun je het ook in de bakvorm zelf door het beslag roeren, met een koffielepeltje of theelepel is dat wel te doen.
  7. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uitkomt, zijn ze goed.
  8. Haal de cakes na een paar minuten uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
  9. Suggestie: stoerdere variant? Vervang een deel van de melk door een afgekoelde espresso!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.