Als het gaat om het eten van asperges, gaat er niets boven de good-old klassieke Limburgse asperges met ei, ham en een heerlijke saus. Maar die saus is soms wel heel vet en zwaar: tijd voor een upgrade! Deze saus is een mix van verschillende klassieke sauzen en is dankzij die combinatie vol van smaak, maar een stuk minder zwaar.
Recept: Frisse aspergesaus
Voorbereiding: 0 uur en 5 minutenBereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 130 gram Lurpak roomboter
- 30 gram bloem
- 1 rode ui
- 0,5 bouillonblokje
- 250 ml heet/kokend water
- 1 el witte wijnazijn (of droge witte wijn)
Zo maak je het
- Als de Limburgse asperges in het kokend water liggen, is het tijd om met deze saus aan de slag te gaan.
- Snipper de rode ui heel fijn. Zo fijn mogelijk.
- Doe 30 gram boter in een steelpan en fruit hierin de rode ui aan.
- Voeg de witte wijnazijn of droge witte wijn toe en laat even inkoken.
- Voeg de bloem toe en roer. Je zult zien dat het snel een brok wordt. Laat dit mengsel (blijf roeren!) een minuutje of twee garen.
- Meng het bouillonblokje met het hete water.
- Voeg langzaam de hete bouillon toe. Roer goed na iedere toevoeging.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de overige 100 gram Lurpak boter in klontjes toe aan de saus. Voeg het nieuwe klontje toe nadat deze is opgenomen.
- Serveer de saus met een gekookt ei en ham bij de asperges.
- Smakelijk!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt