logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Frisse aspergesaus

Als het gaat om het eten van asperges, gaat er niets boven de good-old klassieke Limburgse asperges met ei, ham en een heerlijke saus. Maar die saus is soms wel heel vet en zwaar: tijd voor een upgrade! Deze saus is een mix van verschillende klassieke sauzen en is dankzij die combinatie vol van smaak, maar een stuk minder zwaar.


Recept: Frisse aspergesaus

Frisse aspergesausVoorbereiding: 0 uur en 5 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 130 gram Lurpak roomboter
  • 30 gram bloem
  • 1 rode ui
  • 0,5 bouillonblokje
  • 250 ml heet/kokend water
  • 1 el witte wijnazijn (of droge witte wijn)

Zo maak je het

  1. Als de Limburgse asperges in het kokend water liggen, is het tijd om met deze saus aan de slag te gaan.
  2. Snipper de rode ui heel fijn. Zo fijn mogelijk.
  3. Doe 30 gram boter in een steelpan en fruit hierin de rode ui aan.
  4. Voeg de witte wijnazijn of droge witte wijn toe en laat even inkoken.
  5. Voeg de bloem toe en roer. Je zult zien dat het snel een brok wordt. Laat dit mengsel (blijf roeren!) een minuutje of twee garen.
  6. Meng het bouillonblokje met het hete water.
  7. Voeg langzaam de hete bouillon toe. Roer goed na iedere toevoeging.
  8. Haal de pan van het vuur.
  9. Voeg de overige 100 gram Lurpak boter in klontjes toe aan de saus. Voeg het nieuwe klontje toe nadat deze is opgenomen.
  10. Serveer de saus met een gekookt ei en ham bij de asperges.
  11. Smakelijk!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Avatar for Dennis van HoutsDennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.