Van Tex Mex gerechten kun je het hele jaar door genieten, dus ook in het najaar! Deze kleurrijke fajita’s zijn goedgevuld met zwarte bonen, paprika en kip. Je zet dit gerecht bovendien gemakkelijk op tafel omdat de oven een groot deel van het werk doet. Smakelijk eten!
Recept: Fajita’s met kip en zwarte bonen uit de oven
Voorbereiding: 0 uur en 30 minutenBereidingstijd: 0 uur en 40 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 8 volkoren tortilla’s
- 2 kipfilets, in reepjes
- 2 paprika’s, in reepjes
- 2 rode uien, in reepjes
- 1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 limoen, in partjes
- 200 g volkorenrijst
- 50 g crème fraîche
- 5 g koriander, fijngesneden
- 3 el Becel Original Vloeibaar
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl gemalen komijn
- ¼ tl chilipoeder
- zout en peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de kipfiletreepjes, zwarte bonen, paprika en rode ui samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder, gemalen komijn, de chilipoeder en twee eetlepels Becel Original Vloeibaar over een ovenschaal of skillet. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak het geheel 20 minuten totdat de kipfilet en de groenten gaar zijn geworden. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid ondertussen de volkoren rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een eetlepel Becel Original in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tortilla’s in 2 minuten lichtknapperig. Keer halverwege om.
- Verdeel de tortilla’s over de borden en leg op iedere tortilla wat volkorenrijst, gevolgd door het fajitamengsel en wat crème fraîche. Garneer het met wat koriander en serveer direct. Serveer het met de limoenpartjes.
Recept- en fotocredits: Becel