Risotto heeft de reputatie om lastig en ingewikkeld te zijn – maar niets is minder waar! Met deze pompoenrisotto zet je een makkelijk herfstmaaltijd op tafel, die bovendien vol groenten zit. Wat wil je nog meer?
Recept: Pompoenrisotto
Voorbereiding: 0 uur en 15 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 500 gram pompoen
- 1 courgette
- 2 uien
- 3 stengels bleekselderij
- 1 tomaat
- 900 ml bouillon van 2 paddestoelenbouillonblokjes
- 400 gram risottorijst
- 50 gram parmezaanse kaas
- peper en zout
- Olie om in te bakken
Zo maak je het
- Snijd de pompoen en de courgette in blokjes.
- Snijd de bleekselderij in plakjes en snipper de ui.
- Verhit wat olie in de pan. Bak hierin de ui, bleekselderij en pompoen 3-4 minuten aan.
- Voeg de courgette en de risottorijst toe.
- Bak even mee, totdat de risottorijst glazig begint te worden.
- Voeg langzaam de bouillon toe, blijf roeren.
- Breng alles aan de kook en laat dit 20-25 minuten sudderen met het deksel erop.
- Blijf regelmatig roeren! Je hebt mensen die vinden dat je telkens een scheutje bij moet gieten en weer moet roeren, tot alles is opgenomen, maar deze techniek werkt ook fantastisch..
- Snijd ondertussen de tomaat in stukjes en voeg die halverwege toe.
- Als de risottorijst gaar is, kun je hier de helft van de parmezaanse kaas toevoegen. Rasp de rest er overheen op het bord. (ik doe meestal alles op het bord erbij)