Bijna iedereen heeft er weleens van gehoord: de zeven zonden in het leven. Echter bestaan er ook zeven deugden zoals ‘waardering’, ‘rechtvaardigheid’ en ‘moed’. Veel positiever toch? Geïnspireerd door deze zeven deugden kun je leren om (nog) meer van het leven te genieten. De deugd ‘waardering’ staat bijvoorbeeld voor het waarderen van de kleine en grote dingen om je heen zoals de natuur, nieuwe smaken en kunst. Neem jij je omgeving wel goed in je op en geniet je bewust van een wandeling in het park of van de smaak van een lekker drankje? Door je bewust te zijn en alledaagse dingen te waarderen, ontdek je langzaam maar zeker waar jij behoefte aan hebt. Het non-alcoholische merk Seedlip, gespecialiseerd in drank met botanische ingrediënten, wil je daar een handje mee helpen. In samenwerking met Botanical Sommelière Maidie van den Bosch en bartender Iman Lammering heeft Seedlip drie alcoholvrije cocktails ontworpen die gemakkelijk thuis te maken zijn. Uiteraard met een natuurlijke touch en bijzondere smaken om extra van te genieten, ehh waarderen!
Foto credit: Damon Rigter
Wild Garden Mixer
Benodigdheden:
- Seedlip Garden 108
- Glas
- Cocktailshaker met zeef
- Gekookt water – afgekoeld tot 80 ℃ Verse kruiden uit de tuin zoals munt, basilicum,
- rozenblaadjes, tijm, citroenblad, rozemarijn,
- salie en vlierbloesem
- Honing
- 10 ml sap van een sinaasappel (geen geperst sap)
- IJsblokjes
- Bamboe rietje
Bereiding:
- Maak een warme infusie van de verschillende kruiden uit de tuin door gekookt water af te laten koelen naar 80 ℃.
- Giet het hete water over de tuinkruiden in een kom en doe er direct ijsblokjes bij. Schud even.
- Doe 50 ml Seedlip Garden, 100 ml van de kruideninfusie, 1 theelepel honing en 10 ml sap van een sinaasappel in een cocktailshaker en schud totdat er een laagje glazuur verschijnt.
- Doe ijsblokjes in een longdrinkglas.
- Zeef je mix over de ijsblokjes in je glas.
- Maak een klein bosje van je gemengde verse kruiden en bloemen en activeer de geurmoleculen door ze lichtjes in je handpalm te klappen.
- Serveer met de verse kruiden en een rietje
Lemony Rose Punchbowl
(uitermate geschikt voor een grote groep, 10 glazen)
Benodigdheden:
- 600 ml Seedlip Grove 42
- 350 ml siroop van rozenblaadjes
- 50 ml versgeperst citroensap
- 2 sinaasappels
- 12 cm gember
- 1 granaatappel
- 1/5 liter bruiswater
- IJsblokjes
- Grote kom om de punch in te serveren
- Longdrinkglazen
Bereiding:
- Mix de Seedlip Grove, rozenblaadjessiroop, citroensap, en bruiswater in de kom.
- Snijd de sinaasappels in halve manen, gember in lange plakken en haal de pitjes uit de granaatappel. Doe al het fruit in de kom, dek de kom af en zet hem een uur in de ijskast.
- Voeg vlak voor het serveren van de punch 500 gr ijsblokjes toe.
- Doe daarnaast ijsblokjes in de glazen en serveer de punch met een pollepel.
- Garneer met granaatappelpitjes en een schijf sinaasappel.
Spiced Fizz
Benodigdheden:
- Seedlip Spice 94
- Wijn- of champagneglas
- IJsblokjes
- Cocktailshaker en zeef
- Vijzel
- 25 ml sap van een sinaasappel
- 80 ml bruiswater
- 1 schijf sinaasappel
- Eiwit van 1 ei
- Kruidenmix van vanille, kruidnagel en zwarte peper,
- fijngemalen in een vijzel
- Vleugje grof zeezout
- Extra vierge olijfolie
Bereiding:
- Maak met een schijfje sinaasappel een nat lijntje op de rand van ongeveer ⅓ van het glas. Doe een beetje van het droge kruidenmengsel op de natte rand.
- Doe het eiwit in een cocktailshaker en schud om het schuimig te maken (voeg geen ijs of andere ingrediënten toe).
- Voeg 50 ml Seedlip Spice 94 en 50 ml sap van een versgeperste sinaasappel toe en schud het in de cocktailshaker.
- Voeg een flinke schep ijsblokjes toe aan de mix en schud het geheel.
- Schenk het geheel over een zeef in het champagneglas. Schenk hier vervolgens het bruiswater langzaam overheen.
- Voeg met een klein lepeltje een paar druppels olijfolie en een klein snufje zout toe.
- Geniet van de heerlijke kruidige smaak!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt