Sweet chocolate sins! In navolging op de Reese Pindakaas-cups is het natuurlijk wel heel verleidelijk om pindakaas te combineren met chocolade op een bedje van donut 🙂 let wel: voor dit recept heb je het basisrecept donuts nodig, wat je ook op deze website kunt vinden. Het kost even wat tijd, maar het is iedere minuut waard.
Recept: Donuts met pindakaas en chocolade
Voorbereiding: 2 uur en 30 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 8
Dit heb je nodig
- Donuts basisrecept
- 30 ml volle melk
- 60 ml verse ongeklopte slagroom
- 100 gram pindakaas
- 40 gram witte chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 1 el plantaardige olie
Voor het glazuur
Zo maak je het
- Bak de donuts volgens het basisrecept. Tijdens het eerste rijzen kun je de vulling vast maken!
- Maak nu de vulling. Brend de melk en slagroom in een kleine steelpan aan de kook.
- Doe de pindakaas en witte chocolade in een kom en giet de hete room er al kloppend beetje bij beetje overheen. Klop tot het een mooi mengsel is.
- Doe de room in een spuitzak en leg 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Ga ondertussen verder met het bakken van de donuts. Als ze gebakken en afgekoeld zijn, ga je verder met stap 6.
- Draai de donuts om, prik met het spuitmondje vier gaatjes in elke donut en vul ze.
- Glazuur maken: Smelt de chocolade au bain tot een gladde massa. Voeg de plantaardige olie toe en roer goed door. Laat even afkoelen.
- Breng met het chocoladeglazuur een wirwar aan dunne lijntjes aan op de gevulde donuts.
- Laat het glazuur even stollen en genieten maar!
Bron: Chef het zelf: Donuts, Sandra Mahut
Klik hier voor onze review over Chef het zelf: Donuts.
Ga direct naar Chef het zelf: Donuts op BOL.com.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt