Pizza kennen we allemaal. Maar wat is nu het verschil tussen een panpizza en een gewone pizza? Nou: twee dingen. Het belangrijkste is echter wel dat je ‘m eerst in een pan bakt, op het fornuis. Daarna gaat-ie, met pan en al, de oven in. Daardoor krijg je een super knapperige bodem voor een extra crunch en smaak!
Recept voor Panpizza
Door: Dennis van Houts
Voorbereidingstijd: 01:00
Kooktijd: 00:25
Soort gerecht: hoofdmaaltijd
Genoeg voor: 2 stuks
Ingrediënten
- 1 portie pizzadeeg
- 125 gram salami
- 125 gram rauwe ham
- 100 gram geraspte kaas
- 1 bolletje mozzarella
- 150 ml gezeefde tomaten
Hoe pak je het aan
- Maak het deeg zoals je gewend bent. Vers, van bloem, water en gist, of gewoon uit een pakje. Dat is helemaal aan jou.
- Snijd alle vleeswaren in stukken. Ikzelf houd van wat robuuste stukken en ben dus zo klaar, maar misschien wil jij alles wat kleiner.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deeg in twee delen en druk de helft in een ingevette pan. Doe dat met je vingers – niet met een roller platdrukken!
- Smeer er 75 ml gezeefde tomatenpuree over uit. Met de achterkant van een lepel gaat dat zonder problemen.
- Leg de vleeswaren op de pizza, gevolgd door de geraspte kaas. Leg tot slot de mozzarella – in plakjes – op de pizza.
- Bak de pizza ongeveer 5 minuten op halfhoog vuur. De onderkant moet nu een beetje bruin zijn.
- Zet de oven nu – met pan en al – 20 minuten in de oven. Let wel dat je pan daar tegen moet kunnen! Denk bijvoorbeeld aan een Le Creuset Les Forgees koekenpan.
- Klaar voor de tweede pizza! Eventueel kun je de pizza na het bakken in de pan ‘m ook uit de pan halen en op een bakplaat met bakpapier leggen.