logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Dal Tarka van Tilda


Van alle Indiase gerechten is Dal Tarka misschien wel de minst bekende. Maar geloof me: als je hem eenmaal hebt geproeft, zal dit hét gerecht zijn waar je aan denkt als je denkt aan Indias eten. Het bestaat eigenlijk uit twee delen, wat in de naam verwerkt zit: Dal staat voor de rode linzen, wat de basis is voor dit gerecht. Tarka staat voor het kruidenmengsel van koriander, knoflook, ui, wat peper en natuurlijk kurkuma. Het lange werk (het is echt een slow recipe) is al voor je gedaan door Tilda. Jij hoeft ‘m alleen nog maar in te koppen. Klaar voor?

De producten van Tilda vind je overigens in de schappen van Albert Heijn – op de verpakkingen staat al een basisrecept, maar op de Tilda website vind je er nog veel meer!

Recept: Dal Tarka

Hoewel je Dal Tarka normaliter een uurtje of anderhalf laat pruttelen, kan het ook veel makkelijker. Tilda heeft namelijk het mengsel van linzen en smaakmakers voor je in een zak gestopt, waarmee je in een mum van tijd een heerlijke Indiase maaltijd op tafel zegt. Echt comfort food, waar je van top tot teen van opknapt.


Recept: Dal Tarka van Tilda

Dal Tarka van TildaVoorbereiding: 0 uur en 10 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: India
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien in dunne ringen
  • 200 gram aardappel in blokjes (je bepaalt zelf hoe klein, maar maximaal 2×2 cm!)
  • 1 zak Tilda Dal Tarka
  • 2 trostomaten, in blokjes
  • eventueel: 1 citroen, in parten
  • Voor erbij: basmatirijst, (naan)brood

Zo maak je het

  1. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de uien in 10 minuten goudbruin. Haal ze dan van het vuur en zet ze apart.
  2. Daar hoef je niet op te wachten! Terwij de uien op het vuur staan, verhit je 1 el zonnebloemolie in een hapjespan.
  3. Bak de aardappelblokjes hierin 5 minuten.
  4. Voeg de Dal Tarka toe, samen met 100 ml heet/kokend water en de tomatenblokjes.
  5. Zet het vuur laag en laat de Dal Tarka 10 minuten sudderen en inkoken.
  6. Serveer de Dal Tarka met de gebakken ui en eventueel de partjes citroen.
  7. Eet dit gerecht met basmatirijst of naanbrood.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Avatar for Dennis van HoutsDennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.