logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Cupcakes op de barbecue

barbecue recept-8 Als je aan het barbecueën bent, verwachten veel mensen – net al bij het gewone eten – een lekker nagerecht. Tenminste: zo gaat dat hier, en ik kan me niet voorstellen dat wij zo raar zijn … Op de BBQ is dat niet altijd even makkelijk. Natuurlijk kun je wat fruit grillen, maar vaak houdt het daar wel op met de inspiratie. Heb je echter een barbecue met een goede koepel, zoals een Sunset BBQ, dan heb je echt briljante mogelijkheden ter beschikking! Door die koepel werkt de barbecue namelijk als een soort oven, die je volop kunt benutten. om cakejes te bakken, bijvoorbeeld.

Het recept voor cupcakes

Het recept voor cupcakes is heel eenvoudig te onthouden. Wat zit er in eenvoudige cupcakes? Welnu: boter, suiker, bloem en eieren. Doe van alles even veel in een kom, mixen tot een glad beslag en je bent klaar. Dat is in ieder geval de snelle manier, en die werkt prima. Een ei weegt ongeveer 50 gram, altijd handig om te weten. Voor vier cupcakes gebruik je:
  • 100 gram boter (roomboter, die barbecue recept-4je een tijdje buiten de koelkast hebt bewaard)
  • 100 gram bloem (of zelfrijzend bakmeel voor luchtigere cakejes)
  • 100 gran (fijne) kristalsuiker
  • 2 eieren, M
Dat doe je in een kom of keukenmachine, even mixen, en klaar. Het beslag verdeel je over cupcakevormpjes. Een leuke manier om ze te bakken is tijdens het voorverwarmen. Als je toch moet wachten op een mooi en heet grilrooster is de temperatuur in de koepel meestal best hoog. Hoog genoeg voor cakejes, in ieder geval. De bakplaat kan vanaf ongeveer 140-150 graden op de grillplaat, eventueel op een bakplaatje. Na 20 minuten zijn de cakes gaar! Wil je ze een specialer tintje geven? Voeg dan fruit toe! Een appel in kleine blokjes is lekker fris. Let wel: je krijgt dan ineens zes cakejes in plaats van vier. [BBQ_Shop] barbecue recept-7

Perfecte cupcakes

Wil je sublieme, zijdezachte cupcakes? Meng dan eerst de boter met de suiker, en klop die tot een luchtig beslag. Doe dan één voor één de eieren erdoor, en mix na ieder ei minstens een minuut, tot het ei helemaal is opgenomen. De laatste stap is het toevoegen van de bloem. Zeef die boven de kom, en spatel hem er voorzichtig doorheen, zodat hij net is opgenomen. Meng je namelijk te lang, dan worden je cakejes een tikje taai.

Niet vergeten!

Je wilt natuurlijk wel dat je cakejes mooi uit de vorm komen! Hoe je dat voor elkaar krijgt hangt af van de vormen. Heb je een siliconen vorm? Die spoel je even af onder de kraan. Niet afdrogen, maar meteen vullen tot ongeveer 3/4 van de hoogte van het vormpje. Een metalen vorm is ook heel fijn om mee te werken. Daarin plaats je een papieren cupcakevormpje die je ook weer voor 3/4 vult. Heb je die papieren vormpjes niet, dan boter je de vorm in en strooi je er een beetje bloem overheen. Klop de bloem rond in de vorm en schud hem om. Vul de vormpjes dan met het beslag.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.