Het recept voor cupcakes
Het recept voor cupcakes is heel eenvoudig te onthouden. Wat zit er in eenvoudige cupcakes? Welnu: boter, suiker, bloem en eieren. Doe van alles even veel in een kom, mixen tot een glad beslag en je bent klaar. Dat is in ieder geval de snelle manier, en die werkt prima. Een ei weegt ongeveer 50 gram, altijd handig om te weten. Voor vier cupcakes gebruik je:- 100 gram boter (roomboter, die je een tijdje buiten de koelkast hebt bewaard)
- 100 gram bloem (of zelfrijzend bakmeel voor luchtigere cakejes)
- 100 gran (fijne) kristalsuiker
- 2 eieren, M
Perfecte cupcakes
Wil je sublieme, zijdezachte cupcakes? Meng dan eerst de boter met de suiker, en klop die tot een luchtig beslag. Doe dan één voor één de eieren erdoor, en mix na ieder ei minstens een minuut, tot het ei helemaal is opgenomen. De laatste stap is het toevoegen van de bloem. Zeef die boven de kom, en spatel hem er voorzichtig doorheen, zodat hij net is opgenomen. Meng je namelijk te lang, dan worden je cakejes een tikje taai.Niet vergeten!
Je wilt natuurlijk wel dat je cakejes mooi uit de vorm komen! Hoe je dat voor elkaar krijgt hangt af van de vormen. Heb je een siliconen vorm? Die spoel je even af onder de kraan. Niet afdrogen, maar meteen vullen tot ongeveer 3/4 van de hoogte van het vormpje. Een metalen vorm is ook heel fijn om mee te werken. Daarin plaats je een papieren cupcakevormpje die je ook weer voor 3/4 vult. Heb je die papieren vormpjes niet, dan boter je de vorm in en strooi je er een beetje bloem overheen. Klop de bloem rond in de vorm en schud hem om. Vul de vormpjes dan met het beslag.Op zoek naar coole items voor in de keuken?