logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Chocolade Basque cheesecake met hazelnoot crunch uit de airfryer

Met de nieuwe Philips Airfryer met dubbele mand en stoomfunctie krijg je heel wat nieuwe mogelijkheden binnen handbereik. Je kunt bakken zoals je gewend bent in een Airfyer, stomen… en een combinatie van die twee inzetten voor de lekkerste resultaten. Miljuschka Witzenhausen gebruikte deze dubbelfunctie voor het maken van een cheesecake. Hoe lekker!

Let wel: dit recept gebruikt deze speciale Airfryer, en maakt ook gebruik van de Philips Aifrfyer bakset XL met muffincups.


Recept: Chocolade Basque cheesecake met hazelnoot crunch

Voorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 40 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Spanje
Genoeg voor: 9

Dit heb je nodig

  • 200 gram pure chocolade
  • 675 gram roomkaas
  • 4 eieren
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 130 ml slagroom
  • 0,5 tl zout
  • 1,5 el bloem
  • 3 el bloem
  • 1 el boter (om in te vetten)
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 el maple syrup
  • 0,25 tl chilivlokken

Zo maak je het

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in de bakvorm. Smelt de chocolade in 5 minuten op 100°C met de stoomfunctie van de Philips Airfryer.Klop ondertussen de roomkaas met de suiker los in een andere kom met een garde. Voeg één voor één de eieren toe. Roer steeds tussendoor en voeg de volgende toe als de vorige is opgenomen.
  2. Klop ondertussen de roomkaas met de suiker los in een andere kom met een garde. Voeg één voor één de eieren toe. Roer steeds tussendoor en voeg de volgende toe als de vorige is opgenomen.
  3. Haal de bakvorm uit de Philips Airfryer schenk de slagroom bij de chocolade. Roer goed door. Voeg in twee delen de chocolade toe aan de roomkaas. Roer tussendoor steeds met de garde. Voeg het zout toe.
  4. Zeef de bloem en cacao boven de kom en roer erdoor.
  5. Spoel de bakvorm schoon en vet goed in met boter. Schenk het beslag erin en zet in de rechterlade van de airfryer. Bak 40 minuten op 180°C met de stoom en bak optie zodat de taart zowel gebakken als gestoomd wordt.
  6. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Meng met de maple syrup en de chilivlokken en verdeel over de muffincups. Zet de cups in de linker lade en bak 10 minuten op 175°C.
  7. Haal de taart en de hazelnoten uit de airfryer en laat helemaal afkoelen. Dat duurt voor de taart zeker 3 uur, in de koelkast, maar liever nog de hele nacht.
  8. Ga met een paletmes langs de rand van de bakvorm. Leg een bord op de vorm en keer samen om. Haal voorzichtig de vorm van de taart. Keer met behulp van een ander bord weer om. Serveer de taart met de hazelnoten.

Bron: Miljuschka Witzenhausen

Bekijk de nieuwe Airfryer op:

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.