Klinkt pannenkoeken als ontbijt voor jou te goed om waar te zijn? Toch kan dat gewoon, en op Eet wat je wil dag (11 mei) al helemaal! Deze gezonde pancakes met havermeel hebben dankzij het wortelsap en de kurkuma ook nog eens een vrolijk kleurtje. Met dit makkelijke recept maak jij een ontbijt om nog lang van na te genieten!
Recept: Carrot cake pancakes met kokosyoghurt
Voorbereiding: 0 uur en 15 minutenBereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Ontbijt
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 2
Dit heb je nodig
- 100 gram Smaakt speltbloem
- 100 gram Smaakt volkoren havermeel
- 120 ml Smaakt wortelsap
- 1 eetlepel Smaakt lijnzaad
- 1 theelepel Smaakt wijnsteen bakpoeder
- ¼ theelepel kurkuma
- ¼ theelepel koekkruiden
- een snufje vanille
- een snufje zout
- (kokos)olie om in te bakken
- voor de topping:
- 10 gram Smaakt walnoten
- 4 eetlepels volle kokosyoghurt
- 1 theelepel poedersuiker
- scheutje agave- of ahornsiroop
Zo maak je het
- Meng het lijnzaad met 2 eetlepels water en laat 5 minuten staan. Dit wordt een ‘flax egg’ en werkt als bindmiddel in plaats van ei.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar.
- Roer met een garde het flax egg en wortelsap door de droge ingrediënten tot het een gladde massa wordt.
- Verwarm de olie in een pan en bak 6 pannenkoekjes van het beslag.
- Roer ondertussen de poedersuiker door de kokosyoghurt.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met kokosyoghurt, walnoten en agave- of ahornsiroop.
Receptcredits: this.is.glo
Op zoek naar coole items voor in de keuken?