logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Caesar salade

Volgens de overlevering was het Caesar Cardini die in 1924 de Caesarsalade heeft bedacht. Sinds die tijd heeft de salade heel wat veranderingen ondergaan… en dit is onze variant, vol eiwitten die je zonder problemen een warme, zomerse dag doorhelpen. Het recept is voor een avondmaaltijd voor vier personen, maar je kunt er makkelijk een lunchgerecht voor 6 personen van maken.


Recept: Caesar salade met Caesar Cardini’s dressing

Caesar salade met Caesar Cardini's dressingVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 1 krop ijsbergsla
  • 500 gram kipfilet (eventueel in stukjes)
  • 4 eieren
  • 2 Italiaanse bollen
  • Caesar Cardini’s dressing
  • Parmezaanse kaas, geraspt of in schilfers
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de kip schoon en grill hem in een pan.
  3. Snijd de Italiaanse bollen in hapklare stukken. Besprenkel ze met 4 el olie, ruim zout, peper en italiaanse kruiden.
  4. Doe de stukken brood in een ovenschaal of bakplaat en bak ze in 12-15 minuten krokant.
  5. Kook de eieren in ongeveer 10 minuten mooi gaar. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in reepjes. Gebruik hier eventueel een eiersnijder voor en draai het ei een kwartslag om hem nogmaals door de eiersnijder te laten snijden.
  6. Maak de sla schoon en snijd ze in fijne reepjes.
  7. Voeg de sla, kip, ei en croutons samen op je bord en maak af met een fijne scheut Caesar Cardini’s dressing en de parmezaanse kaas.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.