logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Bloemkool Pizzabodem florentine met Tabasco


Pizza’s zijn heerlijk om te eten, maar niet heel erg goed voor de lijn. Bovendien is het lastig om aan je dagelijkse portie groente te komen. Dit recept lost dat probleem op. Maak zelf een bodem van bloemkool. Met een spicy edge van Tabasco!


Voorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: pizza
Keuken: Italië
Genoeg voor: Voor 2 personen

Bekijk hier de stap-voor-stap instructies in een filmpje: zo maak jij je eigen bloemkoolpizza!

Voor de bodem:

Dit heb je nodig

  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels magere roomkaas
  • 1 eetlepel fijn geraspte Parmezaanse kaas (of een andere vegetarische harde kaas als alternatief)
  • 1 groot ei
  • 1 theel. Tabasco® Habanero saus

Voor de topping:

Dit heb je nodig

  • Blikje tomaten puree of saus
  • 1 theelepel Tabasco® saus
  • 1 bakje cherry tomaten
  • 1 ons baby spinazie
  • 1 bakje mozzarella bolletjes
  • 1 ei

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 200 °C en bedek de bakplaat met antikleef bakpapier
  2. Stoom de bloemkool totdat deze mals en gaar is en laat ‘m afkoelen. Pureer de bloemkool in een keukenmachine of met een lepel totdat deze op aardappelpuree lijkt. Leg de bloemkoolpuree in een schone theedoek. Maak een buideltje en draai deze strak aan om al het overtollige vocht er uit te wringen.
  3. Roer de bloemkoolpuree in een kom met de roomkaas, de Parmezaanse kaas, het ei en de theelepel Tabasco® Habanero saus. Kneed weer tot een mengsel als aardappel puree.
  4. Plaats het mengsel in het midden van de bakplaat op het bakpapier. Druk op deeg in cirkel ongeveer 1⁄2 cm dik. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin. Laat afkoelen en draai de bodem om voor je hem belegt.
  5. Meng voor de topping de tomaten puree met Tabasco® saus. Verspreid de mix op beide bodems, strooi de spinazie, mozzarella en kerstomaatjes er losjes overheen.
  6. Bak in de voorverwarmde oven op 220 °C gedurende 8 minuten. Haal de pizza er even uit en breek het ei boven op de pizza.
  7. Vervolgens 2-3 minuten afbakken totdat het ei net gaar is en de korst knapperig.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.