
Lekkere toetjes die weinig werk kosten? Dan ga je voor de beste ingrediënten. Een gegrilde ananas is al heerlijk, maar laat je hem even marineren in wat rum met een spicy bite, dan wordt-ie nog lekkerder. Dankzij de limoenmascarpone met muntblaadjes krijg je eigenlijk een fruity mojito op je bordje. Smakelijk!
Voorbereiding: 3 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 10 minuten
Soort gerecht: Nagerecht
Keuken: Caraiben
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1 hele ananas, kroon eraf en geschild (de kern laat je zitten)
- 1-2 tl chilivlokken
- 5 el lekkere rum
- 125 g mascarpone
- 1 el honing
- Rasp van 1 limoen en een kneepje sap
- 1 el fijngesneden verse mung
- 2 el geroosterde noten, zoals cashew of pistache.
Voor de honing-limoenmascarpone
Optioneel
Zo maak je het
- Verhit de barbecue op 200 graden Celsius.
- Leg de geschilde ananas in het midden van twee royale vellen aluminiumfolie. Bestrooi de ananas met chilivlokken en giet de rum erover. Meng er goed door en pak hem stevig in, zodat de rum er niet uit kan lopen. Leg hem in een schaal en zet hem een paar uur in de koelkast.
- Meng voor de limoenmascarpone de mascarpone los met de honing, limoenrasp, een kneepje limoensap en de munt. Proef of je hem zo lekker vind – voeg nog wat limoensap of honing toe indien nodig. Zeg afgedekt weg in de koelkast.
- Haal de ananas uit de koelkast. Snijd de ananas in dikke plakken. Grill de plakken ananas 3-4 minuten per kant, direct op het rooster.
- Leg de grgrilde ananas op een schaal. Doe er een flinke schep limoenmascarpone op en bestrooi eventeel met wat noten.

Klik hier voor onze review over BBQ Tijd.
Ga direct naar BBQ Tijd op BOL.com.
Geef een reactie