logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Aardbeienparfait

Parfait is eigenlijk ijs dat je niet roert tijdens het vriezen. Qua structuur hangt het een beetje tussen mousse en roomijs in, maar geloof me: het is zeker niet minder lekker! Vanwege de vaste structuur laat je dit nagerecht het liefst even op temperatuur komen. Na 10-20 minuten is hij op zijn best. De verse aardbeien in dit nagerecht snijd je bij voorkeur zo klein mogelijk. Dat is misschien zonde, maar aardbei vriest veel harder in dan de parfait. Een andere optie is om de aardbei kort te koken (en te laten afkoelen) voor je hem in de parfait roert.


Recept: Aardbeienparfait

AardbeienparfaitVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten
Soort gerecht: Nagerecht
Keuken: Frankrijk
Genoeg voor: 6

Dit heb je nodig

  • 1 eidooiers
  • 70 gram suiker
  • 30 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml kwark
  • 150 gram Inspire aardbeien

Zo maak je het

  1. Doe de suiker en het water in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het langzaam doorkoken tot een temperatuur van 120 graden Celsius.
  2. Klop ondertussen de eidooiers luchtig.
  3. Schenk de hete siroop in een dun straaltje bij de eidooiers en klop tot deze is afgekoeld.
  4. Spatel de kwark door het afgekoelde mengsel.
  5. Klop de slagroom stijf en roer ook deze door het mengsel.
  6. Spatel de fijngesneden aardbeien door het mengsel.
  7. Verdeel het over siliconen vormen (zoals de garneermallen van Plate-It) of in een met plastic beklede vorm.
  8. Laat het een paar uur invriezen, het liefst meer dan 8 uur.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

PS: wil jij ook zo’n fancy nagerecht presenteren? Wij gebruikten de mallen van Plate It. Lees er hier onze recensie (en leer meer over de mogelijkheden) van Plate It decoratiemiddelen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.