logo-liggend-wit-donkerblauw

Recept: Aardappeltortilla met Mexicaanse twist


Aardappeltortilla met Mexicaanse twist

Eenpansgerechten als de tortilla worden behoorlijk onderschat. Maak je klaar voor een lekkere spicy tortilla met aardappels, eieren en paprika. Snel, gezond en smaakvol!


Voorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 1 el olijfolie
  • 450 g aardappelschijfjes
  • 1 rode paprika
  • 140 g mais
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • 1,5 tl Mexican Style BBQ kruiden
  • 1 snuf zout

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelschijfjes ca. 8 min. aan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier.
  3. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes, laat de mais uitlekken.
  4. Klop de eieren met de melk los in een grote kom. Voeg dan 1,5 tl Mexican style BBQ kruiden en eventueel zout naar smaak toe en mix door.
  5. Voeg de aardappelschijfjes, paprika en mais toe en schep alles goed om. Schep het mengsel in de bakvorm.
  6. Bak de tortilla in ca. 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.



Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.