Eenpansgerechten als de tortilla worden behoorlijk onderschat. Maak je klaar voor een lekkere spicy tortilla met aardappels, eieren en paprika. Snel, gezond en smaakvol!
Recept: Aardappeltortilla met Mexicaanse twist
Voorbereiding: 0 uur en 20 minutenBereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1 el olijfolie
- 450 g aardappelschijfjes
- 1 rode paprika
- 140 g mais
- 5 eieren
- 50 ml melk
- 1,5 tl Mexican Style BBQ kruiden
- 1 snuf zout
Zo maak je het
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelschijfjes ca. 8 min. aan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier.
- Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes, laat de mais uitlekken.
- Klop de eieren met de melk los in een grote kom. Voeg dan 1,5 tl Mexican style BBQ kruiden en eventueel zout naar smaak toe en mix door.
- Voeg de aardappelschijfjes, paprika en mais toe en schep alles goed om. Schep het mengsel in de bakvorm.
- Bak de tortilla in ca. 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.