logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: 7x alcoholvrije cocktails met kombucha


Refreshing Kiwi Kombucha

De verfrissende smaken van kiwi en munt laten zich perfect combineren met een frisse ‘zing’ van gember. Combineer Kombucha Ginger Lemon met vers fruit en wat ijsklontjes… een perfecte drank om een zomerse dag af te sluiten!


Recept: Refreshing Kiwi Kombucha

Refreshing Kiwi KombuchaVoorbereiding: 0 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 400ml The GUTsy Captain Kombucha Ginger Lemon
  • 2 kiwi’s
  • 1 limoen
  • verse munt
  • ijsblokjes

Zo maak je het

  1. Snijd de kiwi en muntblaadjes.
  2. Doe het ijs samen met de gesneden kiwi en muntblaadjes in een blender en crush het ijs.
  3. Verdeel het ijs in twee glazen en schenk de kombucha erbij.
  4. Maak af met een schijfje limoen en een paar muntblaadjes. Serveer en geniet!

The Fancy Pancy

Goede kombucha heeft niet veel nodig om nog lekkerder te worden. Met deze kleine toevoegingen maak je van jouw ontspanmoment een echte romig genietmoment.


Recept: the Fancy Pancy

the Fancy PancyVoorbereiding: 0 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 160 ml The GUTsy Kombucha Original
  • 40 ml Amandel drink
  • 40 ml Suikersiroop
  • IJsblokjes

Zo maak je het

  1. Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker.
  2. Schenk in een koud cocktailglas (‘fancier’ kan niet!) en serveer met vers rood fruit. Santé!

Sunny Spring Mocktail


Recept: Sunny Spring Mocktail

Sunny Spring MocktailVoorbereiding: 0 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 1

Dit heb je nodig

  • 80 ml The GUTsy Kombucha Raspberry
  • 30ml Granaatappelsap
  • 2 Rozemarijn takjes
  • IJsblokjes

Zo maak je het

  1. Voeg alle ingrediënten samen in een glas en mix goed door elkaar.
  2. Dit recept is voor 1 persoon, maar smaakt nog beter wanneer je ze samen drinkt.

Take me to the tropics


Recept: Take me to the tropics

Take me to the tropicsVoorbereiding: 0 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 160ml The GUTsy Captain Kombucha Pineapple & Peach
  • 50ml vlierbloesemsiroop
  • 40 ml limoensap
  • 4 Scheutjes grapefruit bitter (alcoholvrij)
  • IJsblokjes

Zo maak je het

  1. Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker.
  2. Serveer in een koud glas en top af met vers tropisch fruit.

Kombucha Thee Mocktail

Deze mocktail is speciaal voor de thee-fans en gemakkelijk te maken. De warme thee geeft de kombucha een heel andere smaakbeleving. De kaneel zorgt voor een warm gevoel en een heerlijke geur.


Recept: Kombucha thee mocktail

Kombucha thee mocktailVoorbereiding: 0 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 1

Dit heb je nodig

  • 50ml The GUTsy Kombucha Original
  • 1 Theelepel honing
  • 30ml Jasmijn thee (warm)
  • 10ml citroensap
  • 1 kaneelstokje

Zo maak je het

  1. Voeg alle ingrediënten samen in een glas en roer goed door elkaar.

Ra-ra-raspberry


Recept: Ra-ra-raspberry

Ra-ra-raspberryVoorbereiding: 0 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 160ml The GUTsy Kombucha Raspberry
  • 50 ml Rood fruit siroop
  • 40 ml limoensap
  • 4 scheutjes sinaasappel bitter (alcoholvrij, naar smaak)
  • Frambozen als afwerking

Zo maak je het

  1. Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker.
  2. Schenk in een koud glas en serveer met vers fruit – zoals frambozen.

The gutsy Bellini


Recept: The Gutsy Bellini

The Gutsy BelliniVoorbereiding: 0 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 400ml The GUTsy Kombucha Original
  • 3 perziken
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 limoen
  • ijsblokjes

Zo maak je het

  1. Was de perziken en snijd ze doormidden. Verwijder de pit en snijd de perziken in kleine blokjes.
  2. Bewaar een derde deel van de gesneden perzik als decoratie.
  3. Doe de perzik en het rietsuiker in een blender. Zet de blender aan tot het een gladde massa is.
  4. Voeg koude kombucha toe en roer goeddoor.
  5. Schenk uit in twee glazen.
  6. Maak af met wat limoensap en ijsblokjes.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.