Recensies: World Food Cafe Classics, Chris en Carolyn Caldicott


Chris en Carolyn Caldicott runnen samen het beroemde vegetarische restaurant World Food Café in Londen en reizen de hele wereld rond op zoek naar de lekkerste vegetarische recepten. Daaruit hebben ze inmiddels twee boeken uitgebracht, waarvan de beste recepten in deze titel zijn gebundeld. Bereid je vast voor op smakelijke recepten, betoverende foto’s en leuke anekdotes met daaruit genoeg inspiratie voor globetrotters, avontuurlijke eters én vegetariërs. Vooral de foto’s doen je in verre landen wanen, en zouden zo uit een reisgids kunnen komen.

Het boek is geordend per land/regio. Zo reis je naar Afrika, het Midden Oosten, Midden en zuid Amerika, de eilanden van de Caraïben, India, zuidoost Aziën en China. Er is zelfs een hoofdstuk voor Venetië en een tiental wereldtoetjes! Naast de foto’s staat leuke informatie, en de recepten worden begeleid door een paar alternatieven. Dat is ook wel nodig, want lang niet alle ingrediënten zullen binnen ieders bereik te vinden zijn. De gerechten zelf zijn wel zonder meer haalbaar, niet moeilijk en doen je het water in de mond lopen. Houdt wel een kannetje water bij de hand, de recepten zijn merendeels pittig!

World Food Cafe Classics, Chris en Carolyn Caldicott
Terra Lannoo, april 2011, 281 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,99 euro. ISBN: 9789089894243

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.