logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Leuke cartoons tekenen, zo doe je dat


leuke cartoons tekenenIk wil al jaren leuke cartoons leren tekenen. Een normale tekening maken lukt me al prima, maar cartoons tekenen is toch een vak apart. Of het me gaat lukken? Ik heb geen idee, want eerlijk gezegd heb ik me nog geen tijd gegund om het te proberen! Maar met het boek Leuke cartoons tekenen, zo doe je dat heb ik weer een zetje in de goede richting gekregen. De schrijver, Mike Artell, laat namelijk stap voor stap zien hoe je grappige cartoons tekent. Dat doet hij niet alleen met verschillende tekentechnieken, zodat je heel overtuigend gezichten en grappige dieren kunt tekenen, maar ook met belangrijke tips. De belangrijkste is misschien wel dat je goed moet nadenken over de grap die je wilt overbrengen. Zonder humor heb je immers geen grappige illustratie! Daarnaast laat Mike in Leuke cartoons tekenen, zo doe je dat, ook zien dat er nog een hele wereld aan cartoons schuil gaat naast het fenomeen manga, waar ik toch vooral aan denk bij cartoons. Mike heeft zijn eigen stijl ontwikkeld, die duidelijk in het boek doorschemert. Laat je daar dan ook zeker niet door afschrikken, e zie het als bemoediging: het is belangrijk dat je je eigen stijl neerzet en volgt. Dat zorgt immers voor herkenbaarheid! Met Leuke Cartoons Tekenen heb je een handig en duidelij kboek voor je, waarin je niet alleen mensen, maar ook dieren leert tekenen. De handvatten en uitleg die je krijgt kun je op veel verschillende manieren gebruiken, dat is dus zeker handig. Een heel geschikt boek voor beginnend tekenaars (zoals ikzelf) nu nog een tekenblok en een potlood zoeken, en ik kan aan de slag!

Informatie

Leuke Cartoons Tekenen, Zo Doe Je Dat, Mike Artell uitgever, 56 pagina’s, paperback. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789044741315

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.