logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zwerg, Gerard Espunt

Zwerg

Een spannend verhaal over een onbekende legende. Zwergen: zwarte dwergen, maken de grensstreek tussen Nederland en Duitsland al sinds jaar en dag onveilig. Maar wat is er waar, en wat niet? Een jonge rockband komt er al snel achter, wanneer ze hun zangeres achterna reizen. Zij is namelijk verhuisd naar het dorpje Guurlo, dat het middelpunt vormt van deze legende.

Zwerg is dan ook een spannend boek, dat snel vaart maakt na een korte kennismaking met de verschillende hoofdpersonen. Vol overgave wordt je van de ene ervaring naar de andere geslingerd, en maak je kennis met een aantal excentrieke inwoners van het dorpje. Zo is er de gastvrije boer, van de logeerboerderij waar de jongens logeren, het knappe meisje Aaltje dat daar helpt en al snel contact heeft gemaakt met de jongens, en natuurlijk de bijzondere baron, die in een klein huisje woont naar de verwoeste villa van zijn vader. En natuurlijk Arkl, het mannetje met het grote hoofd dat vanuit een spookhuis om hulp heeft gevraagd.

Wat die mensen allemaal met elkaar te maken hebben? Een bizar verhaal, dat je het beste maar zelf kunt lezen. Je zou het toch niet geloven, als ik het hier voor je uitschreef! Het verhaal is lekker vlot geschreven, vol verwijzingen en korte krachtzinnen. Dat is wel jammer; er zijn veel zinnen in spreektaal geschreven, zodat er te veel zinnen in staat zonder persoonsvorm of onderwerp. Daarnaast zitten er wat onlogische stappen in, zoals een uitgebreide rondleiding door Arkl, terwijl er juist haast geboden is! Een jongere lezer zal zich daar echter niet aan storen, en worden meegezorgen in de spannende geschiedenis van Guurlo!

Zwerg, Gerard Espunt
Vier windstreken, maart 2012, 200 pagina’s, paperback.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789051162110


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.