logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zweeds leer je zo! Marie-Aude Murail

9789025753887 zweeds leer je zo

De vader van Jan-Willem is een beetje vreemd. Hij wil namelijk dat ze ook tijdens de vakanties gewoon doorgaan met leren! Hij koopt regelmatig werkboeken voor ze om door te werken, maar dan heeft hij een ander idee: op vakantie naar het buitenland! Want dan leer je natuurlijk de taal van het land! Dus gaan de negenjarige Jan-Willem samen met zijn kleine zusje, moeder en vader voor een maand naar een Franse Camping. In Zweeds leer je zo moet je dat iets ruimer zien.

Maar in Frankrijk zelf blijkt vader niet bepaald een talenknobbel te hebben. Zowel op de camping als bij de douane moet Jan-Willem helpen met vertalen… en als hij dan op de camping vriendjes maakt, blijkt het geen Frans jongetje te zijn, maar een Zweeds jongetje! Samen leren ze elkaar heel wat vreemde woorden. Jan-Willem vind de Nederlandse woorden echter maar saai, en verzint andere woorden voor alles in zijn omgeving. Maar is het wel echt Zweeds wat Jan-Willem te horen krijgt? Als je goed oplet zitten er namelijk soms wat andere woorden tussen, die wel heel erg op een andere taal lijken…

Zweeds leer je zo! is een grappig boekje vol vreemde woorden en een eigen taalontwikkeling. Soms is het verhaal wat lastig geschreven, met moeilijke woorden, maar de humor en de grapjes die erin zitten maken het helemaal goed. Het boekje is geïllustreerd met vrolijke, hard omlijnde illustraties. Een leuk en grappig boekje over talen leren.

Zweeds leer je zo, Marie-Aude Murail
Gottmer, juli 2013, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 7,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789025753887


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.