logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Zwaluwhoeve saunabezoek

Wellnessresort De Zwaluwhoeve is in relatief korte tijd een bekende naam geworden in ons koude kikkerland. Het resort weet hoe het ontspanning en sfeer weet te combineren, en combineert de oude saunatechnieken met oud-hollandse boerderijsferen, beauty-arrangementen en een bourgondische weldaad van ontspanning. Enige tijd geleden mochten wij een kijkje nemen in dit resort als gast, om zo onze ervaringen te kunnen delen. Na enig wikken en wegen kozen we voor een Oceaan-arrangement (“Proef de mythe van de oceaan en geef u eraan over. De bodem van de oceanen zijn een waar paradijs vol met natuurlijke bronnen. Voel de streling van de zintuigen met de natuurlijke bronnen en mineralen uit de zee.”): een mooie combinatie tussen een beautybehandeling en een ontdekkingsreis door de faciliteiten van de Zwaluwhoeve. Wij ondergingen ons arrangement op een dinsdag: badkledingdag, een dag dat er veel ‘beginners’ een kijkje komen nemen in de sauna’s. Drukke dagen, dat wel, en volgens het personeel ook drukker dan een andere doordeweeksedag, maar slechts een enkele keer vonden we geen plek in een sauna. Dat komt natuurlijk door de vele verschillende faciliteiten die er zijn. Was er wel een vol, dan gingen we gewoon door naar ons volgende bezoekje. Geen probleem, keuze genoeg!

Voor alle arrantementen geldt ongeveer hetzelfde: je wordt na een bepaalde tijd verwacht. Na het inchecken, het inplannen van de behandeling en het eventueel uitreiken van een badjas en slippers (deze kun je ook van thuis meenemen) mag je je gaan omkleden. Hierna kun je even genieten van een kopje koffie of thee met een kleine snack, alvorens aan de rondleiding te beginnen die door de gastvrouw wordt gegeven. Hierbij krijg je in korte tijd een rondleiding door alle gebouwen, met een korte en efficiënte uitleg over hoe je de sauna moet gebruiken, en wat het effect van de verschillende sauna’s is. Uiteraard is er ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen, die kundig en vriendelijk worden gesteld. Geen enkele vraag bleek te dom, en werd direct en zonder aarzelen behandeld. Dat bleek trouwens wel door de hele dag: vragen staat vrij, vriendelijkheid staat voorop. Personeelsleden begroeten je dan ook zonder uitzondering, en zijn allen bereid je te helpen en te woord te staan.

Bij het arrangement zat ook een uitgebreid lunchbuffet, dat zowel uitgebreid als divers was: broodjes, soepen en salades waren voorradig, muesli, fruit en kwark eveneens, maar ook wat gefrituurde snacks – wat ons wel wat bevreemde. Hoewel de sfeer best comfortabel was, met sfeervol licht en een leuke vormgeving, waren de tafeltjes wel erg strak in rijen opgesteld: een beetje krap en opeengepakt.

De Oceaan behandeling van ongeveer veertig minuten bestaat uit een heerlijke massage. Je wordt ontvangen in de behandelruimte met uitleg over de behandeling en de producten. De behandeling begint met een verfrissende massage welke doet denken aan de zachtheid van de golven en de kracht van de oceaan. Daarna ontvangt u een ontspannende hoofdhuidmassage met mintolie. De behandeling wordt afgesloten met een frisse bodycreaming welke uw huid weer heerlijk glad en zacht maakt. Hierdoor wordt je eerst helemaal tot rust gebracht middels een ontspannende massage, de hoofdmassage helpt je weer iets verder met de ontspanning. De frisse bodycreaming maakt je weer helemaal fris, want dankzij de ontspannende massages en de frisse geuren van de gebruikte oliën kun je er weer even tegenaan.

Na ons bezoekje werd het ons direct duidelijk waarom de Zwaluwhoeve zo populair is: het is een weldaad voor lichaam en geest!

Meer informatie over prijzen en arrangementen? www.zwaluwhoeve.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Sunshine avatar
  Sunshine

  Zoooooooo mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!

  Zalig vertoeven ……………MIJN SAUNA HOOR!!!

  Kom er minstens 1 keer per maand :)))

  xxx toppie verhaal!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.