logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zwaan wil een fiets! Sieb Posthuma en Daniel Barbot


9789025753481_fcovr zwaan wil een fiets

Kip Zwaan wil een fiets voor haar verjaardag. Maar een kip op een fiets? Dat heeft haar baasje, mevrouw Amélie, nog nooit gezien. Toch wil Zwaan de allereerste fietsende kip worden en omdat mevrouw Amélie geen nee kan zeggen tegen haar Zwaantje, gaat ze op zoek naar een geschikte fiets. in dit vrolijk en grappig getekende prentenboek.

Het vinden van een geschikte fiets blijkt nog niet mee te vallen. Geen enkele fietsenmaker heeft ooit van een kippenfiets gehoord. Maar dan, als mevrouw Amélie de hoop al bijna heeft opgegeven, komt er een marskramer naar het dorp die van alles te koop heeft, zelfs een fiets voor Zwaantje… Maar wat hoor je voor raars in het liedje van de marktkoopman?

Zwaan wil een fiets is een grappig boek. Niet alleen de prenten zijn vrolijk, lief en grappig, maar ook de teksten zetten jonge kinderen tot nadenken. Zo het de kip Zwaan, is Amélies achternaam De Haan en zitten er nog wat meer woordgrapjes in het boek verwerkt. Niet alle kinderen zullen die afwijkingen direct opmerken, maar dat is ook niet erg. Het is leuk om juist naar te vragen en de kinderen uit te lokken, en om de kinderen te zien groeien in hun taalontwikkeling.

De tekst zelf is kort, en uitgevoerd in een prominent, dik lettertype dat makkelijk voorleest. Leuk detail is dat het verhaal eigenlijk bekend is onder de naam Rosaura en bicicleta, en is geschreven door Daniel Bardot uit Venezuela. Het is door Bette Westera in het Nederlands vertaald en geïllustreerd door Sieb Posthuma.

Zwaan wil een fiets, Sieb Posthuma en Daniel Bardot
Gottmer, juni 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025753481


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.