logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zusters van de Zee, Robin Corbee


zusters van de zeeIn de Zusters van de zee leert Anna een mysterieuze man kennen: Ekster. Hij wordt door iedereen gezien als crimineel, maar dat is een dubbelganger ven hem. Zelf is hij strandjutter. Ekster heeft een bijzonder voorwerp gevonden, een helft van een beeld, genaamd de Zusters van de Liefde. Hij is al een tijd op zoek naar de andere helft. Maar ook met Anna is iets bijzonders aan de hand. Ze hoort op een dag stemmen van overleden mensen. Haar opa waarschuwt haar voor het omvallen van de vuurtoren. Als dat gebeurt blijkt dat echter een hulp te zijn naar het oplossen van het mysterie van de Zusters van de Liefde. Vanuit het raam van de vuurtoren kunnen ze nu namelijk onder water kijken – en daar ligt de andere helft! Samen duiken ze het op, en lijmen het aan elkaar. Langzaam begint het besef te komen dat ze niet de Zusters van de Liefde hebben opgedoken, maar de Zusters van de Onheil. Dat beeld vervloekt mensen, zodat één geliefde overlijdt en de ander met een gebroken hart overblijft. Tot overmaat van ramp wordt het beeld gekocht en in een museum gezet. Ieder die het ziet is aan de vloek overgeleverd. Gelukkig zijn er nog Ekster en Anna die het geheim van de Zusters van de Zee kennen. Alleen zij kunnen de vloek breken met een vleugje magie. En in dit spannende avontuur wordt jij als lezer meegesleurd. Het boek is vlot geschreven, zonder moeilijke zinnen en woorden. Het verhaal heeft een heldere opbouw, en heeft eigenlijk maar heel weinig fantasy-elementen. Een spannende roman aan zee, met een beetje magie, een vleugje romantiek en een frisse wind van zee. Dit is echt een boek om lekker mee weg te kruipen!

Informatie

Zusters van de zee, Robin Corbee Uitgeverij Moon, 208 pagina’s, paperback. Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789048822201

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.