logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zumba Exhilerate sportset voor thuis


zumba

Je bent ‘m vast wel eens tegengekomen in je sportschool, een poster voor een Zumba-les. Of misschien heb je zelfs al eens meegedaan! Dan weet je in ieder geval hoe leuk en verslavend deze nieuwe sport nu eigenlijk is. Of ja… nieuw… de sport bestaat natuurlijk al een geruime tijd, maar sinds een paar jaar begint hij ook goed door te breken in ons kille klompendanslandje. Maar wist je ook dat je prima thuis kunt Zumba-en? Er zijn talloze Zumba-dvd’s verkrijgbaar, maar dit is een serie die door de originale Zumba-organisatie is uitgegeven.

Voor wie niet bekend is met Zumba: het is een mix tussen dans, aerobics en fitness, gebaseerd op diverse Latijns-Amerikaanse dansen. Lekker swingen dus, met energieke, krachtige bewegingen die door heel je lichaam doorgevoerd worden. Wees dus niet verbaasd als je na een half uurtje Zumba al je spieren voelt! Zo wordt je op een leuke manier aangespoord om je onderlichaam, buikspieren, core maar ook bovenlichaam te trainen. Hierdoor verbrand je vet en verstevig je jouw spieren. Met Zumba Fitness kun je zelfs tot wel 1000 calorieën per uur verbranden. Zumba zelf gaat nog iets verder en maakt het duidelijk: volgens hen raak je gegarandeerd een kledingmaat kwijt in de eerste 10 dagen.

In deze set zitten maar liefst zeven verschillende dvd’s. Deze zijn helder en overzichtelijk. De instructies zijn duidelijk en eenvoudig. De stap-voor-stap dvd neemt je heel duidelijk mee door alle basisstappen, en heel handig: je kunt de dames van voren en achteren bekijken. Zo bepaal je zelf wat je handig vindt om na te doen. Een nadeel aan de serie: hoewel de spraak kristalhelder is en de muziek nog dudelijk te horen is, ontbreekt er een Nederlandstalige ondertiteling. De dvd’s zijn dus helemaal Engelstalig. Maar dat zal geen enkele beperking vormen, ook al spreek je geen woord Engels: de bewegingen spreken voor zich. En met de lekkere muziek zal het al moeilijk zijn stil te staan: dan kun je maar net zo goed meedoen, toch?

De box toont je trouwens niet het standaard Zumba, maar de geheel nieuwe Zumba Exhilarate. De revolutionaire op dans geïnspireerde, vet verbrandende en spiervormende workout voor het hele lichaam. Het is zo leuk om te doen dat u niet het idee hebt dat u aan het werk bent. Het geheim van Zumba zit in de revolutionaire trainingstechniek “Ritmeprogressie”. Heel prettig is dat deze techniek de Zumba Exhilarate trainingen snel en makkelijk te leren maakt. Je begint dus direct vanaf de eerste beweging met het verbranden van vet en calorieën!

Het Zumba pakket bevat 5 workout DVD’s:
– Zumba Step By Step: je maakt een snelle start met deze stap-voor-stap DVD. Zo kun je in uw eigen tempo tot wel 24 van de meest populaire danspassen onder de knie krijgen. De exclusieve Easy Beat Breakdown techniek maakt het voor iedereen mogelijk om mee te doen en met veel plezier calorieën te verbranden.
– Zumba Activate: Op deze DVD brengt je de nieuwe bewegingen naar een volgend niveau. Volg de variatie in ritmes en tempo´s, ontwikkeld om snel vet te verbranden en je in jouw endorfine vrijkomende zone te brengen.
– Zumba Ripped: De meest innovatieve lichaamsvormende workout ooit. Je begint met een verstevigende lichaamsvormende workout waarbij je de Zumba Toning Sticks gebruikt. Vervolgens ervaar je onze baanbrekende Zumba Sentao training, een compleet nieuwe lichaamsvormende work-out waarbij het enige dat je nodig hebt een gewone stoel is.
– Zumba Exhilarate: Een zeer intensieve cardio workout om snel calorieën te verbranden, je slanker te maken en dat vet heel snel van je af te schudden.
– Zumba Rush: De perfecte workout wanneer je in tijdnood zit en alleen een snelle energieleverende Zumba training wilt.

Alle DVD’s hebben twee workout opties. De ‘leer’ optie waarbij je woordelijke uitleg van de instructeurs krijgt. En dan, wanneer je de routine eigen hebt gemaakt, kun je kiezen voor de ‘feel it’ optie, waarbij je de woorden weglaat en helemaal kunt opgaan in de muziek.

Maar in deze box zitten nog een aantal extra’s:
– Zumba Mix: Een energieleverende workout met gastinstructeurs die je door de authentieke ritmes van over de hele wereld leiden.
– Zumba Fitness-Concert: Een rockconcert met daarin een workout verwerkt. Je zult het idee hebben dat je midden in de grootste Zumba® Fitness party ooit meebeweegt.
– Zumba Toning Sticks: Deze lichte dumbbells helpen je meer calorieën te verbranden en je lichaam nog sneller te vormen en te definiëren. Ze rammelen wanneer je ze schudt, zo heb je nog meer plezier om op de muziek te bewegen.

Zumba Exhilerate deluxe set, Zumba
Prijs: 99,95 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.