Recensie: Zoons! Handleiding voor moeders

In ‘Zoons!handeiding voor moeders’ staat alles wat een moeder van jongens weten moet. Van een workshop pissebedden houden als huisdier en explosieven maken, tot interviews met deskundigen over de werking van het jongensbrein. Perfect cadeau voor moederdag en voor al je vriendinnen of kennissen of collega’s die een zoon krijgen of hebben.

Wat veel moeders niet zo snel beseffen, is dat jongens echt structureel anders zijn dan meisjes. Niet alleen van de buitenkant, maar ook van binnen. Zo hebben ze een drang naar extremere dingen, lijken ze gewelddadiger en agressiever, en blijken ze een ware afkeer te hebben voor alles dat roze is of met knutselen te maken heeft. En nee, bij jongens doe je geen vlechtjes in het haar of kun je lekker mee tutten! Dat is soms een ware ontnuchtering. Wat dan? Wat blijft er nog over? In dit handzame boekje lees je er werkelijk alles over. Niet alleen over non-verbale communicatie, waar jongens uitermate goed in zijn, maar ook over hoe je complimentjes moet geven, hoe een perfecte high-five gaat, en nog veel meer andere ludieke onderwerpen, die je ook best met een knipoog mag lezen. Daar tussendoor vind je ook genoeg ‘echte’ informatie, zoals de verschillen tussen jongens en meisjes, hoe je om moet gaan met de media, of hoe vriendschappen ontstaan en weer vergaan. Een ontzettend leuk boekje, dat met veel grapjes en illustraties ontzettend leuk wegleest – en nog leerzaam is ook!

Zoons! Handleiding voor moeders
Uitgeverij Snor, oktober 2009, 173 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789079961016

Dit boek bij: Uitgeverij Snor

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.