logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zoobles, Spin Master

Hoewel Bakugan toch iets te stoer bleek te zijn voor de meeste meisjes en jongere kinderen de vechtersbazen iets te eng vonden, trok het concept ze toch erg aan: poppetjes met een geheel eigen karakter, die zich allemaal in laten klappen tot kleine, compacte en dus handzame balletjes. Aan ontwerpteam van Spin Master de schone taak om hier een nicheproduct voor te vinden. Na enige tijd aan ontwikkeling is er dan eindelijk de tegenhanger van de Bakugan: Zoobles! Leuke, vrolijke en vooral lieve en fantasierijke schepseltjes die geleverd worden met hun eigen huisje. Zo kun je snel en makkelijk een dorpje bij elkaar sparen. De poppetjes zijn wat steviger en compacter dan de stoere Bakugan, de leeftijd is dan ook wat lager: vanaf vier jaar kunnen kinderen er mee spelen. Denk trouwens niet dat de poppetjes te lief en schattig zijn: ook jongens kunnen er prima mee spelen. Er zijn zelfs genoeg Zoonbles zonder roze, dat hoeft de belemmering dus niet te zijn.

Het leuke is, dat wanneer ze zijn opgevouwen, hun oogjes ook dichtklappen: ze ‘slapen’ dus echt, en kunnen gewekt worden door ze op een speciale plek te leggen dat in hun huisje is ingebouwd: net als hun gevaarlijke broertjes van Bakugan reageren de Zoobles namelijk ook op een groter magnetisch veld: een plaatje ijzer of een magneetje zal ze direct uitklappen. Ze klappen in een klap helemaal uit, inclusief alle ledematen of versiersels, Bij het inklappen gaat dit bij sommigen ook in een enkele handeling, anderen moeten wat extra uitsteeksels in laten klappen. Hierdoor zijn ze wel snel speelklaar en ook snel ingeklapt: een prima systeem! Bovendien zijn de poppetjes stevig en doorstaan ze flink wat speelgeweld.

Zoobles
Spin Master. Leeftijd: vanaf 4 jaar. Prijs: vanaf 6,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.