logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zoobles Mama and baby, Spin Master

De Zoobles wonen in verschillende Zooblewerelden en zien er superschattig uit in hun frisse kleurtjes. Ze hebben best wel wat verschillen, net als de klasgenoten op school, maar allemaal hebben ze een rond lijfje en gaan ze ’s avonds slapen in een Happitat of Zooblehuisje. Plaats je ze op hun Happitat dan worden ze wakker en openen ze hun oogjes. Maar heb je je eigenlijk wel eens afgevraagd waar de Zoobles vandaan komen? Ik bedoel: of zij ook een vader en moeder hebben, naast een heleboel vriendjes en vriendinnetjes?

De Zoobles zijn natuurlijk al helemaal ingeburgerd in ons koude kikkerlandje, en hoewel de kinderen hun gezichten al hadden laten zien, waren de ouders wat terughoudender (lees hier onze recensie over Zoobles). Maar inmiddels komen ook zij schoorvoetend tevoorschijn, om samen met hun babies te genieten van de Nederlandse meisjes en zich helemaal te laten vertroetelen. De babies van de Zoobles zitten bij hun ouders op schoot: als de ouders zich oprollen tot een balletje worden de kleintjes lekker warm ingepakt in het centrum van hun moeder. Springen de moeders wakker, dan blijven de babietjes lekker knus zitten, ze zitten best stevig, zo op mama’s schoot! Je moet ze dus een handje helpen om even los te geraken. De mama’s zijn trouwens grotere uitvoeringen van hun grotere kinderen: best wel bijzonder om te zien, de Zoobles die twee keer zo groot zijn dan dat je gewend bent. Hoewel: misschien net zo bijzonder als de hele kleintjes, die nog niet eens een eigen springmechanisme hebben: hun armpjes en beentjes zul je zelf moeten uitklappen. Geen nood, want ze zijn echt superschattig! En is de baby moe, dan kan hij lekker uitrusten in de Happitat, waar de kleine zijn eigen wiegje heeft. En een eigen speelgelegenheid: een glijbaan of een schommeltje, afhankelijk van het model. Ze zijn zelfs genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2011!

Zoobles Mama and Baby
Spin Master. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Prijs: vanaf 9,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.