Recensie: Zoobles: Avontuur in Petagonia, Lana Edelman

zoobles petagonia

In het wonderlijke rijk van Petagonia leven veel verschillende Zoobles. petagonia is namelijk één van de vele rijken uit de Zoobles-wereld, die je natuurlijk wel kent als speelgoed! De kleine, compacte bolletjes komen tot leven als je ze op hun Happitat-huisje plaatst. Petagonia is een prachtig eiland, vol bloemen en bomen. In dit avontuur maken we kennis met Doxy de hond, Catlin de kat en Ears, het konijn.

In Zoobles: Avontuur en Petagonia draait het om deze drie diertjes, die met elkaar aan het spelen zijn. De tekeningen zijn drie-dimensionaal, kleurrijk boven alles en laten goed zien hoe het speelgoed eruit ziet. De tekst is kort en bondig, en geschreven in een ontzettend groot lettertype. Daarom zal het geen probleem zijn er uit voor te lezen. Het verhaal is kort en fragmentarisch. In bijna iedere pagina komen de namen van de drie Zoobles naar voren – leuk voor de herhalingsfactor van kleine kinderen, maar voor oudere kinderen zal het snel gaan vervelen. Daarbij heb ik echter geen enkele grammaticale fout kunnen ontdekken, hoewel een ‘balletje stampen’ me wat vreemd in de oren klonk.

Het Zoobles-boekje is dan ook ontzettend leuk voor jonge kinderen Vanaf drie jaar zullen ze wellicht bekend zijn met het speelgoed van een oudere zus, waar ze zelf nog niet mee mogen spelen. Met dit boekje hebben ze dan toch het idee dat ze er bij betrokken worden.

Zoobles: Avontuur in Petagonia, Lana Edelman
Standaard uitgeverij, juni 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789002247545

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Zoobles: Avontuur in Petagonia, Lana Edelman”

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.