logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zomerliefde, Jette Schröder

zomerliefde jette schroder Zomerliefde. Daar draait het om in dit lekkere zomerboek, met Lot in de hoofdrol. Je leert haar al snel goed kennen: haar gezin, haad vriendinnen Marleen en Jessica, haar bijbaantje op het werk van haar vader, en natuurlijk Davd, de jongen waar Lot een oogje op heeft. Ze draait steeds om David heen, en komt daarvoor maar wat graag zwemmen met een flink aantal vrienden aan het Bosbad, een natuurplas. David ligt trouwens niet zo goed bij haar broer en zijn vriend Timo. En dat blijkt redelijk terecht, want David blijkt een oogje te hebben op Jessica, de vriendin van Lot. Al die verhaallijnen lopen in het boek zonder problemen in elkaar over, het boek is lekker vlot en eenvoudig geschreven. Daarbij zorgen het blog en Marleen en Jessica (waarbij Marleen allerlei rare schoonheidsmiddeltjes op Lot uitprobeert) voor een regelmatig lach. Op het werk van haar vader leert Lot al snel een aantal collega’s kennen, en dan van een heel andere kant dan haar vader. Als die laatste op een gegeven moment beschuldigd wordt van een klein misdrijf kan Lot met haar informatiebronnen vanuit de kantine wellicht de helpende hand bieden. Zomerliefde is een lekker zomers boek – perfect om lekker in de zon te lezen, aan het strand of voor je tentje. Als tussendoortjes vind je een paar leuke testjes om te kijken wat voor type jongen het beste bij jou past, of wat tips waarmee je makkelijker contact kunt krijgen met jongens. Bij het boek hoort ook een website, www.zomerliefde.nl, waar je nog meer tests kunt doen. Erg leuk en compleet, maar het gaat natuurlijk om het verhaal: dat zou je kort kunnen omschrijven als een lekker vlotte boeketreeks voor jonge meiden.

Informatie

Zomerliefde, Jette Schröder Moon uitgevers, 167 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789048824243

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.