logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zoku ijsmaker

Zoku ijsmakerHet mooie weer zit er al weer bijna op, maar dat is natuurlijk geen reden om te stoppen met het eten van ijs. Vraag maar na, je kinderen zullen dat zeker bevestigen. Maar wil je ze vol blijven stoppen met suikers en kleurstoffen? Of geef je ze liever iets waarbij je zelf weet wat er in zit? Dat dacht ik ook! De Zoku ijsmaker is dan perfect voor een lekker handijsje. En het mooie is: binnen zeven minuten heb je ze klaar!

Hoe werkt het? De Zoku ijsmaker is eigenlijk een koelelement, met uitsparingen voor de ijsjes. Je krijgt er een aantal stokjes bij, die je op z’n kop in de ijsmaker kunt hangen. Zet de Zoku minstens tien uur in de vriezer, en je bent klaar voor actie. Hang de stokjes in de houder, giet er de vloeistof in, en zeven minuten later kun je de ijsjes er uittrekken met een speciale houder. Hoe simpel wil je ’t hebben?

Wat voor vloeistof, vraag je je af? Nou ja… zo’n beetje iedere vloeistof die je maar kunt bedenken! Limonadesiroop, yoghurt, appelsap, thee, koffie… ik zal ze niet allemaal aanraden, maar het kán wel. Zelfs honing met muesli, vruchtenyoghurt, chocolademelk: alles is mogelijk. Zoku waarschuwt alleen voor vloeistoffen met een overdaad aan kunstmatige zoetstof: die zouden het niet goed doen, maar daar hebben we nog weinig van gemerkt. Door de extreme kou van de mal bevriest het ijs binnen zeven minuten door en door. De mal is goed voor 3×7 minuten. Heb je dus een mal voor drie ijsjes, kun je er negen maken.

Het leuke van de Zoku is dat je kunt spelen met de vloeistoffen. Je kunt de mal voor een deel vullen met yoghurt, daarna wat ranja erop, yoghurt, appelsap, yoghurt, sinaasappelsap, en ga zo maar door. Een echt vruchtensap-zebra-ijsje! Let wel dat je iedere laag goed laat bevriezen, maar dat is dus zo gebeurt. Je kunt er zelfs vers fruit in gebruiken! Laat voorzichtig plakjes fruit in de mal zakken, en ze worden perfect meegevroren. Ook leuk: je kunt de mal volgieten met vloeistof. Laat ‘m even bevriezen, en het vloeibare deel eruit zuigen. Vul die vervolgens met een andere vloeistof, en je hebt een echte split!

Wil je meer persoonlijke ijsjes maken? Gebruik dan de Zoku Karakterkit. Deze bestaat uit een flink aantal uitsteekvormpjes, waarmee je gezichten kunt vormen. Oogjes, monden, neuzen, en nog veel meer. Wel een beetje abstract, maar daarom niet minder leuk en beeldend. Gebruik hiervoor dunne plakjes fruit, max 3mm dik. Met de malletjes steek je vormen uit, die je op een siliconen ijsvorm legt. Je zet de Zoku ijsmaker op z’n kant, en plakt de fruitstukjes tegen de bovenkant. Geloof me, ze zitten in een mum van tijd vast. Daarna kun je de mal weer goed neerzetten en vullen met vloeistof(fen). Succes gegarandeerd! Hoewel de malletjes een beetje fragiel aanvoelen doen ze perfect dienst. Het harde plastic is namelijk best dun. Maar dat moet ook, om de fruitsoorten te kunnen snijden.

De Zoku ijsmaker is de sublieme ijsjesmaker. Makkelijk in gebruik, zonder apparaten, en bovendien relatief klein: wij hebben ‘m standaard in de vriezer staan. Hebben de jongens dan een keer zin in een ijsje, heb je zonder problemen een ijsje op maat klaar voor de kleine lekkerbekken! En onthoud: de enige grens is de grens van je fantasie.

Zoku ijsmaker
Prijs: vanaf 19,95 euro

Je koopt de Zoku bij Zokuhome.nl, Wehkamp.nl, PostNL webshop

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.