logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Zoete aardappel, Colette Dike


Zoete aardappelZoete aardappelen. Je hebt ze vast wel eens in de supermarkt gezien. Maar wat kun je er mee? Veel verder dan gekookt, gepureerd of gebakken kwamen wij niet. Gelukkig zijn er een paar verschillende boeken beschikbaar die je voorzien van de nodige inspiratie. Zoals het boekje Zoete Aardappel van Colette Dike. En wat blijkt? Je kunt echt alle kanten op met zoete aardappel!

Ieder moment van de dag

Want in het boekje Zoete Aardappel ontdek je dat je dit ingrediënt echt op ieder moment van de dag kunt gebruiken in je maaltijden. Zo is het boekje ook ingedeeld. Je begint bij het ontbijt, in een fooddeco granola en zoete aardappeltoast. Bij de brunch en lunch kun je genieten van een curried zoete-aardappelsoep if zoete-aardappel en cheddarwafels. Daarnaast kom je in het derde hoofdstuk de frituur tegen en leer je hoe je ze op een paar verschillende manieren kunt frituren. Hoofdsstuk vier draait helemaal om het diner. Zo ontdekken we dat we met zoete aardappelen een pizzabodem kunnen maken, maar ook lasagnette en falafel, en zelfs bbq pulled chicken met whipped feta en avonaise. Maar er is nog veel meer in dit boek. Genoeg inspiratie voor deze gezonde zoete lekkernij! In het laatste hoofdstuk ga je zelfs aan de slag met een paar lekkere snoeperijen.

Conclusie over Zoete aardappel

Het is echt bijzonder om te ontdekken wat je allemaal kunt doen met deze bijzondere aardappel. Je kunt hem voor veel meer dingen inzetten dan alleen als aardappelgerecht te gebruiken. Daardoor is dit boekje echt een geweldige aanvulling op je assortiment kookboeken. Zeker nu de zoete aardappel steeds vaker in de supermarkt te vinden is. De recepten zijn eenvoudig en toegankelijk. Ook de foto’s zorgen voor genoeg inspiratie en zien er smakelijk uit. Het zijn bovendien stoere recepten met dito foto’s.
Door:
Score: Zoete aardappel krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Zoete aardappel,
Gottmer, 72 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789023015314. Prijs: 10.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.