logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zie me dan! Inge Bergh

Zie me danDit boek is echt een titel dat kinderen met twee full-time werkende ouders moeten lezen. En hun ouders daarna. Als ze daar de tijd voor kunnen vinden. Inge Bergh snijd namelijk een heel nieuw probleem aan: in onze materialistische status-cultuur wordt vaak aangenomen dat beide ouders moeten werken, om zo alle vakanties te kunnen bekostigen, twee grote auto’s te kunnen betalen, nieuwe merkkleding kunnen kopen als de oude vies is, en ga zo maar door. In Zie me dan! lees je hoe kinderen daar echter de dupe van kunnen worden. Aafke is namelijk een meisje met twee werkende ouders. Altijd druk, werk gaat voor. Ze hebben niet eens tijd voor hun eigen dochter! En Aafke pikt het niet langer. Ze kunnen niet eens tijd nemen om Aafke naar een belangrijke tenniswedstrijd te brengen, waar ze zo hard voor heeft getraind! Maar jammer genoeg heeft Aafkes plan niet helemaal het gewenste affect. Het was nét niet helemaal doordacht, omdat ouders nu eenmaal ouders blijven, en soms anders reageren dan kinderen kunnen voorspellen. Zie me dan! is een heerlijk geschreven boek, vanuit Aafke zelf geschreven. Het verhaal is soms ontroerend, soms grappig, soms om boos van te worden en soms gewoon ongelofelijk. En natuurlijk heeft ook dit verhaal een happy end, want ouders willen tenslotte maar één ding: gelukkige kinderen. Alleen zit dat geluk niet altijd in een carrière voor zichzelf!

Informatie

Zie me dan!, Inge Bergh Eenhoorn, 88 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789462910119

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.