logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zendium Extra fresh

Zendium-extra freshKen je Zendium, waarschijnlijk wel. Misschien gebruik je het zelf dagelijks, of wellicht van vroeger, als kind? Het Deense merk bestaat immers al heel wat jaren! Ik kende het in ieder geval van vroeger, we gebruikten het vooral vanwege de milde smaak – andere merken waren simpelweg heel pittig en scherp. Maar nu lijkt het alsof Zendium toch een stapje richting de mint gaat, onder de naam Zendium Extra Fris.

Frisse adem

Weet je wat het voordeel is van een toevoeging van mint? Juist: een frissere adem! Wel zo prettig voor iemand die in je  omgeving staat! En je hebt hier nog dezelfde schone tanden, maar nu heeft de tandpasta 20% meer smaak gekregen. Naast de bonus van een schone adem zorgt de Zendium Extra Fris ook voor een schoner mondgevoel. Het prettige van deze tandpasta is wel dat de smaak niet té knallend is, maar lang aanblijft. Het is dus mooi gelijkmatig en niet te dominant.

Zo houd je een frisse adem

MEER PLANTAARDIG, MINDER ZOET & ZUUR Behalve natuurlijk poetsen met Zendium Tandpasta zijn er meer manieren om de bacteriële huishouding van je mond in balans te houden. Eet meer plantaardige voeding, zoals een variatie aan groenten en fruit maar ook noten, bonen, tofu en zo verder. Uit onderzoek is gebleken dat plantaardige voedingsstoffen een meer gebalanceerde omgeving van je mond creëren. Minder met suiker. Het is alom bekend dat suiker niet best is voor een fris & fit gebit, maar het heeft ook een extra schadelijk effect op onze bacteriën in de mond. Het bevordert de groei van zuurminnende bacteriën die bijdragen aan gaatjes en Beperk de inname van zure (fris)drank, ook de suikervrije varianten. Ze kunnen de balans van de micro-organismen verstoren en de good guys tegenwerken. verhinderen de goede bacteriën.

Zendium Extra Fresh, Zendium
Prijs: 3.99 euro.

Zendium Tandpasta Extra Fresh is vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt en drogisterij.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.