logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Zeesnorren en monsterdraken

Zeesnorren en Monsterdraken heb je dubbel prijs, want in dit dikke boek vind je twee verhalen: Zeesnorren en Mosnterdraken, en Geronimorr is een held. Twee verhalen over de Noormuizen, de spannende avonturen van Rokfjord ten tijde van de vikingen. Beide verhalen zijn natuurlijk helemaal in stijl met de boeken van Geronimo Stilton, met leuke tekeningen (een beetje aangepast aan de Noorse stijl) en veel kleurrijk gedrukte woorden in vreemde lettertypes. Het is dan ook weer een feest om te lezen!

Zeesnorren en monsterdraken

In het verhaal Zeesnorren en Monsterdraken spoelt een fles aan op Rokfjord met een slecht leesbare brief erin. Er is weinig meer van te lezen, het enied dat duidelijk is dat de brief geschreven is door de superslome knagers van het eiland Puffjord. De Noormuizen aarzelen geen moment en springen in hun boten om Puffjord te hulp te schieten. Ook Geronimorr moet meehelpen, of hij nu bang voor water is of niet. Wel alle gezouten zoutvissen, dit wordt weer een ijzig spannend avontuur!

Geronimorr is een held

Bij het tweede verhaal was er een botenrace, en daarbij waren alle drie de schepen al vol. Geronimorr moest bij de Helse Toeren aan boord. Dat was een heel slechte boot. Niet echt geschikt voor Geronimorr dus, want in een ton gaan varen… dat zag hij niet zitten. De ene kapitein was Olaf de Roekeloze, waar Geronimorr bij in de boot zat. Dan is er ook nog kapitein Ratrika, een vrouwelijke kapitein die zowel mooi en angstaanjagend tegelijk is. Kapitein Wolf de Grommer is van een heel ander kaliber. Hij is een sterke zeebonk met een hippe sik. Tijdens deze race varen ze allemaal of hun leven er van afhangt. Zoals je van piraten kunt verwachten gaat niet alles helemaal volgens de regeltjes. Bovendien heeft Geronimorr echt pech. De kapitein van zijn schip loopt de kantjes er van af. Zo claimt Olaf de Roekeloze in het begin van de race al van buikpijn. Daarom moest Geronimorr roeien. Met het anker vast… dat schoot dus niet op. Dat, en nog veel meer domme dingen, overkomen Geronimorr in dit snelle avontuur!


Recensie over Zeesnorren en monsterdraken

Spannende avonturen van onze favoriete muis uit de geschiedenis, nu in de huid van Geronimorr. De grappige avonturen zijn net zo kleurrijk en grappig als de stoere illustraties.

Score: 8


Informatie

Zeesnorren en monsterdraken,
Illustrator: Giuseppe Facciotto
Uitgever: De Wakkere Muis, 245 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085923626. Prijs: 15.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.