logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Zack Snyder Justice League


Ongeveer vier jaar geleden kwam de film Justice League in de bioscoop, een fantastisch einde aan een bizarre trilogie van Zack Snyder in de superheldenwereld van DC Comics. Justice League speelt zich af na Superman: Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice. De film werd niet heel goed ontvangen. Het was te veel info in een te kort tijdsbestek. Door allerlei persoonlijke problemen kon Zack Snyder de originele film niet tot een goed einde brengen – de laatste loodjes zijn uitgevoerd door Joss Whedon. Dat probleem was vrij eenvoudig te verhelpen natuurlijk. Afgelopen jaar kreeg Zack groen ligt om al het bestaande beeldmateriaal om te vormen tot een film zoals hij dat voor ogen had. En die is best anders dan het origineel… en een stuk langer.

Lange, epische film

Wat meteen opvalt, is dat de film een stuk langer en uitgebreider is dan de eerste film. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om iedereen voor te stellen. En Zack lijkt er een genoegen in te scheppen om veel meer karakters en figuranten in de film te verwerken. Daarmee is de film een feestje om te kijken als het gaat om een speurtocht naar details, knipogen en kwinkslagen. In de strijd tegen de evil Steppenwolf staan alle superhelden en superschurken even aan dezelfde kant: iedereen wil de Aarde redden! Dat maakt deze SnyderCut een stuk ingewikkelder dan de originele film. Wie moet je nu ineens vertrouwen? Wie is de goeierik en wie is de slechterik? En nogmaals: er wordt ruim de tijd genomen om alle pionnen op hun plek te zetten. Epische gevechten lopen in elkaar over. Het is één lange strijd. Eerst van de superhelden afzonderlijk, maar al snel zoeken ze elkaar op om hun krachten te bundelen tegen Steppenwolf.

Voordelen van de Snyder Cut Justice League

Oké, het is een hele zit, die vier uur. Maar daar krijg je ook wat voor terug. De grootste voordelen van deze filmversie zijn wel dat de serie genoeg tijd neemt om iedere held goed aan je voor te stellen. Iedereen krijgt zijn momentje van aandacht en exposure. Vooral Cyborg en Steppenwolf krijgen de nodige aandacht. Misschien zelfs iets té lang, naar mijn smaak. Dat geeft de film al meer body en helderheid. Bovendien zijn de gevechten – met name het Grote Eindgevecht – duidelijker en overzichtelijker in beeld gebracht. Ze zijn beter te volgen, waardoor je beter kunt zien hoe de vork in de steel zit. Het verhaal is nog altijd hetzelfde, natuurlijk, met de buitenaardse Steppenwolf die de drie magische Mother Boxen in handen wil krijgen om op die manier de machtigste in het universum te worden.

Binnenkort is het eindelijk zover, dan kunnen fans in Nederland Zack Snyder’s Justice League ontdekken op:
• 18/3/2021 – EST via Pathé Thuis, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox en Rakuten TV. 
• 8/4/2021 – VOD via Pathé Thuis, Ziggo, KPN, T-Mobile, Tele2, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox en Rakuten TV.Ga direct naar Zack Snyder’s Justice League op BOL.com.

Recensie over Zack Snyder’s Justice League

Schrijven is schrappen. Het is soms lastig om te doen, maar vaak is het een noodzakelijk kwaad. Wat er gebeurt als je dat niet doet? Dan krijg je zoiets als de SnyderCut van de film Justice League. Een film die je vrij makkelijk in drie delen had kunnen presenteren! De film neemt de tijd om je alle superhelden te tonen en te presenteren, maar daardor boet het in op het tempo en de actie. Voordelen zijn een verdieping in de achtergrondverhalen: zowel de helden als bijfiguren krijgen hun momentjes. De actie is beter in beeld gebracht, beter te volgen en ook daar krijgen de verschillende helden hun podium. Een film met plussen en minnen. Met het voordeel van de twijfel voor het lef van Zack Snyder en Warner Bros.

Score: 8


Informatie

Titel: Zack Snyder’s Justice League
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 243 minuten
Genre: Actiefilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.