logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Yoko, Knister

Yoko knister 9789020683981

Pia heeft een tijdje geleden haar vader verloren. Een flinke klap voor het tienermeisje, die daardoor echt aan het puberen is geslagen. De elfjarige Pia vindt alles en iedereen stom. Zelfs haar vriend, Lukas, kan haar niet opvrolijken. Ze heeft zelfs geen zin meer om te gaan skaten, iets waar ze zelfs nog behoorlijk goed in was!

Maar dan leert ze een kleine Yeti kennen. Yoko heeft zich namelijk verstopt in haar blokhut, nadat hij uit de Himalaya is ontvoerd door een gewetenloze dierendief, die vreemde en zeldzame dieren smokkelt en verkoopt aan dierentuinen. Yoko weet het hart van Pia te veroveren. Dat is niet zo raar, want hij is klein en pluizig, eet het liefst diepvriesproducten, kan zichzelf onzichtbaar maken en rapt totdat zijn oren flapperen. Ineens is alles totaal anders in het leven van Pia en draait het alleen nog maar om Yo-Yo-Yoko!

Maar er schuilt natuurlijk gevaar in iedere hoek. Want de dierendief, de gemene Thot van Sneider, laat het er niet bij zitten, en haalt alles uit de past om Pia te volgen om er zo achter te komen waar ze Yoko verstopt heeft. Daarbij krijgt hij hulp van zijn heel bijzondere robothond, Trixie. Zal het Pia en Yoko lukken om uit de handen van Thor en de dierentuindirecteur te blijven?

Yoko is een superspannend en leuk geschreven boek. Het boek laat je precies zien wat er allemaal gebeurt en vooraf ging aan het avontuur dat Pia en Yoko gaan beleven. Het is vlot geschreven, spannend, én steekt goed in elkaar. De filmeditie van het boek is bovendien voorzien van een paar pagina’s vol kleurenfoto’s uit de film, zodat je helemaal een beeld hebt over hoe Yoko en Pia er uitzien, mocht je niet genoeg hebben aan de leuke tekeningen waarmee het boek versierd is.

Yoko, Knister
Kluitman, februari 2012, 140 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789020683981


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.