logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Yogi Bear, Warner Bros

Onze favoriete beer uit Jellystone Park is weer terug en probeert nu ook in deze prachtige animatiefilm zijn lunch mand voor mand binnen te halen. U hoort Dan Aykroyd als Yogi Beer en Justin Timberlake als zijn trouwe maatje Boo Boo. Het gaat niet goed met Jellystone Park en dus heeft de geniepige burgemeester Brown besloten om het park te sluiten en de grond te verkopen. Dat zou betekenen dat Yogi zijn thuis kwijtraakt. Om dit te voorkomen moet hij bewijzen dat hij echt “slimmer is dan de gemiddelde beer” en probeert hij samen met Boo Boo en ranger Smith het park van de ondergang te redden. Geniet nu opnieuw van de avonturen van onze oude vertrouwde held uit de tekenfilms van Hanna-Barbera. Met rollen voor Anna Faris, Tom Cavanagh, T.J. Miller en Andrew Daly.

Voor de aloude bekende tekenfilms is het maar lastig om uit het dal te geraken. Steeds vaker zie je echter dat oude karakters, van zo’n twintig, dertig jaar geleden, weer uit het stof worden gehaald om een nieuw leven toebedeeld te krijgen. Yogi Bear is er daar eentje van. En dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want: hoe bereik je de oude garde kijkers, die vol weemoed naar de fil zullen kijken, maar stel je tegelijkertijd de nieuwe schare fans niet teleur? Een moeilijke kwestie. Want, dat zul je met me eens zijn, als je een oude tekenfilm van Yogi Bear bekijkt, zul je niet meer zo genieten wellicht dan wanneer je hem in je jeugd hebt bekeken. De humor is veranderd, maar ook de tekenstijl is beduidend anders. De stijl past niet meer in deze tijd.

Dat heeft Warner Bros goed onderkend, en samen met de oorspronkelijke uitgevers, Hannah-Barbara, zijn ze rond de tafel gaan zitten om Yogi opnieuw tot leven te wekken. Toegegeven, het aloude groene petje en dito stropdas heeft de beer natuurlijk nog steeds, maar deze film is een briljante combinatie van live-action filmrollen met computergegenereerde animaties geworden. Zo ondervang je alvast het probleem van de tekenfilms. Het is natuurlijk wel even wennen, om alles als film te zien. De kleine, kalende boswachter is nu een wat langere man geworden met zwart haar, maar Yogi en Boo-Boo zien er zeker herkenbaar uit. Ook de humor heeft een flinke oppoetsbeurt gekregen. Natuurlijk is Yogi’s grootste dagbesteding het afhandig maken van picknickmanden van het natuurpark, maar daarnaast gebeuren er nog heel veel andere dingen, die de film weer helemaal up-to-date maken. En dan hebben we het nog niet eens over de muziek en de kledingstijl, uiteraard. Wat dat betreft is Yogi Bear een absoluut succes als het gaat om tekenfilms en series uit het verleden die opnieuw worden uitgebracht. Klasse!

Yogi Bear, Warner Bros

Tijdsduur: 80 minuten, Animatie.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 14,99 euro), Blu-ray (ca. 16,99 euro) en 3D blu-ray (29,99 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.