logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: XTORM Solar Charger Magma 3000 mAh


Soms heb je van die tijden waarop je niet al te veel thuis bent. Dat kan de zomer zijn (natuurlijk), maar ook de andere seizoenen lenen zich vaak voor leuke uitstapjes, dagjes winkelen, fietstochten, ontdekkingsreizen door de jungle en ga zo maar verder. Waar je ook bent – je wil natuurlijk niet zonder energie komen te zitten. Naast energierepen en water voor jezelf moet je ook denken aan je apparatuur. Je telefoon bijvoorbeeld is een relatief onmisbaar stuk gereedschap geworden, waar je ook bent. Het probleem van een stopcontact in de buurt – of het gebrek daaraan – is ook zo opgelost, dankzij een zonnelader met ingebouwde powerbank. Wij gingen op pad met de XTORM Solar Charger Magma.

Clip on

Het handige van de XTORM Solar Charger Magma is wel de steunclipdinges aan de achterkant. Want de stevige, metalen beugel in de vorm van een deurhanger (ken je die nog) kun je gebruiken om de zonnelader schuin neer te zetten, maar ook om de zonnelader aan een tas te kunnen hangen. Zo laad je de ingebouwde accu op zonder dat je er extra moeite voor hebt, en beschik je altijd over een extra lading energie. Pro-tip: gebruik de Solar Charger om een powerbank op te laden. Dubbele energie! En het zou zonde zijn om geen energie meer op te nemen wanneer de ingebouwde accu van de zonnelader vol is…

Flexibel

Hoewel je met een Solar Charger aan je tas zonder problemen kunt opladen, ben je daarmee toch een beetje overgeleverd aan het toeval. Clip je ‘m aan je rugzak en loop je met je snufferd tegen de zon in? Dan zul je minder energie opwekken dan wanneer je de zon in de rug hebt. Let er ook op dat de zonnelader enkel buiten zonlicht omzet in energie. Binnen, achter het glas, zul je weinig energie opwekken. Buiten kun je bovendien optimale resultaten behalen wanneer het zonnepaneel goed richting de zon staat. Gebruik daarvoor ook de metalen haak, waarmee je de lader in iedere gewenste hoek kunt zetten. Hoe ideaal is dat?

Lichtpunt

Als extraatje is de XTORM Solar Charger Magma voorzien van een ingebouwde zaklamp. Altijd handig, zeker als je op pad bent. Dat lampje heeft twee standen. Je kunt hem recht vooruit laten stralen – zo heb je een zaklamp zoals je die kent. Je kunt hem ook 90 graden naar binnen klappen, richting de beugen. Op die manier kun je de lamp neerzetten en hem ergens naartoe laten schijnen. Bijvoorbeeld als leeslampje. En dat allemaal op zonne-energie.

Conclusie over XTORM Solar Charger Magma

Een portable zonnecentrale. Dat is toch wel het summum van energiebewust bezig zijn. Je wekt overdag gewoon je energie op, waarmee je ’s avonds (of overdag) bijvoorbeeld je smartphone, tablet, mp3-speler, ebook of wat dan ook kunt opladen. Of je energybank, natuurlijk, zodat je altijd energie bij de hand hebt. De Magma is mooi compact, stoer en degelijk uitgevoerd. Met de forse metalen haak hang je ‘m zonder problemen aan je tas of rugzak, of zet je hem in de juiste hoek op tafel neer. Door: Score: XTORM Solar Charger Magma krijgt 10 van de 10 punten.

Informatie

Solar Charger Magma, XTORM Klik hier voor de Prijs: 45 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.