logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Xoomy, Ravensburger

Waar je ook bent, met Xoomy Compact van Ravensburger maken kinderen de mooiste tekeningen. Het kleine koffertje is dan ook de ideale reisgenoot. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor de ouders, want die hebben letterlijk geen kind meer aan ze. In de tekenkoffer zit een eenvoudig te bedienen zoomlens die het gekozen plaatje projecteert op het beeldscherm van de tekenkoffer. Op dit scherm leg je een vel wit papier en… de kinderen kunnen met het grootste gemak de mooiste tekeningen maken. Klaar? Dan kun je de tekening natuurlijk nog inkleuren. Xoomy Compact werkt op batterijen, dus vergeet na het tekenen niet om de zoomlamp uit te schakelen.

Je kunt met de Xoomy compact grotere en kleinere tekeningen maken, door gebruik te maken van de zoomlens. Deze is in vier standen in te stellen. Maar er is nog een andere leuke functie met de doorzichtige fiches: je kunt ze combineren! Er zijn een aantal verschillende series met afbeeldingiches, ieder gemarkeerd met een letter. Sommige series kunnen worden gecombineerd: er staan stippellijnen door de tekeningen getekend, die onderling uitwisselbaar zijn. Zo is er een serie met karakters, zoals piraten en een dinosaurus, waarbij je verschillende delen kunt mengen. Maak een piraat met een dinokop, of een slimme ridder. De plaatjes liggen steeds op dezelfde plek, omdat er in de fiches een kleine inkeping zit. Deze valt precies in een uitsteekseltje in de lens, zodat het plaatje goed blijft liggen. Een nadeeel: hij ligt zo goed vast, dat het soms wat lastig verwijderen is…  Het speelgoed is aangeraden voor kinderen vanaaf 7 jaar. Jongere kinderen zullen er echter ook een goede opsteker van krijgen, als ze hun eerste resulaten vol trots aan je zullen tonen!

In de koffer zitten 20 filmpjes, zodat je direct aan de slag kunt. Natuurlijk zit er een zwarte stift bij, en een paar tekenbladen. Voor een goede werking is het aan te raden om nieuw papier wel even op maat te snijden. Zo blijft het papier namelijk goed op z’n plek liggen, wat het tekenen wel zo prettig maakt. In de uitgebreiden handleiding vind je helder uitgelegd hoe het apparaat werkt, en worden je wat tips aan de hand gedaan. De Xoomy is er in twee varianten: een blauwe koffer met race-auto’s, raketten, dinosauriërs en piraten, en een roze koffer voor meisjes, waar elfjes, princessen, bloemen en dieren in naar voren komen. Het handige van de koffer is dat je meteen extra tekenmaterialen mee kunt nemen: alles bij de hand voor een lekker rustig momentje voor jezelf!

Xoomy
Ravensburger. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 19,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.