logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wreck It Ralph, Walt Disney

Wreck-it Ralph DVD high res

Dat computerspelletjes enorm tot de verbeelding spreken van kinderen is geen mysterie. Dat is gewoon zo. Maar dat die poppetjes van computerspellen ook gevoelens hebben en slechts een rol spelen, heb je daar wel eens bij stilgestaan? In Wreck It Ralph draait het daar helemaal om.

De hoofdpersoon van deze animatiefilm is Wreck It Ralph, ofwel Rammende Ralph, uit het spelletje Fix-It Felix Jr.. Daarin sloopt de grote en boze Ralph een huis, dat Felix vervolgens met zijn magische hamer moet herstellen. Is het huis gerestaureerd, dan is het level gehaald.

Er is echter een probleem. Na het spel wordt Ralph niet geaccepteerd door de andere spelers van het spel, en dat steekt. En dat terwijl Ralph alleen maar vrienden wil!

Maar als hij kan aantonen dat hij een held kan zijn, zo wordt hem voorgehouden, dan zal hij worden geaccepteerd. Dus gaat Ralph op pad, op zoek naar een medaille, het ultieme bewijs van heldendom.

Om dat te bereiken komt Ralph in een aantal spellen terecht waar hij een medaille kan winnen. Als hij in het zoete racespel Candy Crush terecht komt, wordt zijn medaille echter gestolen door Peneloppe von Sweetz, een meisje dat door een foutje niet mee mag racen. Maar is daar wel alles wat het lijkt? Ralph en Peneloppe sluiten al snel vriendschap. Een vriendschap die bergen kan verzetten!

Wreck it Ralph is een ontzettend leuke film. Grappig en origineel, geschikt voor bijna alle leeftijden. Het enige nadeel van de film is echter het begin. Daarzitten een aantal slechteriken bij elkaar in een praatgroepje. De uitspraken dienwaar worden gedaan zijn niet bepaald voor de poes, die zijn niet echt voor alle leeftijden. Want slechteriken doen soms heel wrede dingen bij hun tegenstanders, hoe grappig of stoer het er ook mag uitzien in een game!

Leuke details zitten volop verstopt in het spel. Zo komen er heel wat bekende characters in voor, uit verschillende games en consoles. En natuurlijk ook een aantal Disneykarakters, maar die zul je zelf moeten zoeken! Een geweldig leuke en originele film, zeker voor kinderen van 8+.

Wreck It Ralph, Walt Disney

Tijdsduur: 101 minuten, Animatie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.