logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Wowwee MiP robot


wowwee-mip

De Wowwee MiP is een schattig robotje dat in een mum van tijd je hart zal veroveren. MiP is een afkorting, en staat voor Mobile Inverted Pendulum. Een naam die meer zegt over de techniek waarmee het robotje overeind blijft staan dan over de functies en mogelijkheden. De robot blijft namelijk op zijn twee wielen balanveren door een ingewikkeld systeem met een slinger, die binnenin heen en weer blijft gaan. Hij balanceert dus echt, maar moet daarvoor telkens heen en weer blijven rijden.

Mogelijkheden

De Wowwee MiP heeft veel leuke functies aan boord. Het is een hyperactief apparaatje, dat rondrijd, danst, laat merken hoe hij zich voelt en die zich ook prima laat besturen via een gratis app op je smartphone of tablet. Je kunt hem echter ook zonder een smartphone of tablet bedienen, er zitten namelijk ook een paar optische sensoren in de MiP ingebouwd. Hij heeft een soort digitale ogen, waarmee hij obstakels kan ontdekken en handbewegingen kan herkennen. Als je MiP aanzet activeer je hem in de Standaard modus, waarbij hij reageert op handbewegingen. Mits er genoeg contrast is. Zo kun je hem met een enkele beweging naar voren laten rijden, draaien of naar achter laten bewegen. Let er ook op dat je jouw hand zo vlak mogelijk houd, dan heb je de beste resultaten.

Standen

Wowwee Mip heeft een aantal verschilende standen waarin hij kan functioneren: Tricks, Roam, Track, Dance, Cage, en Stack. (trucs, wandelen, volgen, dansen, kooi en stapelen). Je wisselt tussen deze standen door aan het wiel te draaien, waarna de led-kleur veranderd naar de bijbehorende kleur. In de stand Trucs kun je MiP een beetje programmeren. Je kunt hem tot 50 opdrachten aanleren; Wanneer je twee keer in je handen klapt zal MiP die opdrachten achter elkaar uitvoeren. Met Wandelen rijd MiP vrij door de kamer, waarbij hij goed oplet of hij niet tegen obstakels botst. Met Volgen zorg je ervoor dat MiP je hand volgt, zonder de functies van de Standaard modus. In de stand Dans rolt en draait de MiP keihard rond op een vlot disconummer. Kooi en Stapelen zijn twee minispelletjes. Bij Kooi moet je MiP proberen te vangen, terwijl hij wegvlucht voor je. Bij Stapelen moet je zo veel mogelijk voorwerpen op het meegeleverde dienblad stapelen voor de tijd om is. Dan draait MiP als een dolle rond om alle spullen van het blad te gooien.

MiP App

Wij raden je echter aan om de bijbehorende gratis App te downloaden voor je iOS of Android toestel. Daarmee activeer je verschillende coole functies! Je kunt MiP er ook veel gemakkelijker mee besturen, zonder die vreemde handgebaren. Met je linkerduim rijd je vooruit of achteruit, met je rechterduim laat je MiP draaien. Je kunt MiP ook beter laten dansen, en zelfs de emotie van MiP beïnvloeden. Daarnaast kun je routes inprogrammeren waar je robot zich aan kan houden.

Uiterlijk

Het meest opvallende is natuurlijk wel het uiterlijk van dit schattige robotje. Je zou ‘m kunnen zien als een combinatie tussen een Segway en Wall-E. Ook zijn geluidjes en ‘gezichtsuitdrukkingen’ lijken op de manier waarop Wall-E communiceert. Best menselijk, en zeker heel aandoenlijk.

Sensoren

Hoewel Wowwee MiP heel klein is, blijkt het bol te staan van de technische snufjes. Naast de twee zichzelf balancerende wielen bevat de MiP een microfoon in zijn hoofd, waarmee hij muziek kan horen en er op kan dansen, een infrarood sensor op zijn voorhoofd, LED ogen, infrarood zenders in zijn pupillen en een LED lampje op zijn buik waarmee je kunt zien in welke modus hij staat. Oh ja, en een speakertje op zijn rug, waarmee hij met je ‘praat’. In zijn eigen taaltje. Met heel veel ‘Wohoo!’ en ‘Awwww’-geluiden laat hij merken hoe hij zich voelt. Die geluiden hadden wat mij betreft iets gematigder kunnen zijn. Wellicht wat zachter? Of met een volumeknopje?

Conclusie over Wowwee MiP

De Wowwee MiP is een grappig en schattig robotje, waar je alle kanten mee op kunt. Vooral met de bijbehorende app wordt het pas echt leuk. Jammer dat hij zonder die app wat lastig te besturen is, en dat het robotje redelijk wat geluid maakt.
Door: CooleSuggesties
Waardering: Wowwee MiP krijgt 4.4 van de 5 punten.

Informatie

MiP, Wowwee
Prijs: 99.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.