logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Meer plezier in je leven? Word je eigen leider – thuis en op het werk.

Word je eigen leiderCarrière maken is altijd een kwestie van wikken en wegen. Vaak is het zo – tenminste, zo is het in mijn geval wel gebeurd, wordt je van de ene situatie naar de andere geleid. Toeval, kansen en acties lopen naadloos in elkaar over. Daarbij maak jij de keuzes, maar zijn die wel heel erg bewust gedaan? Of ben je op de plek waar je nu zit gekomen omdat je toevallig op het juiste moment op de juiste plek was? En voor welke opties heb je gekozen? Voor het avontuurlijke, onzekere pad met grote kansen en evenzo grote verliezen, of voor de veilige kabbelweg? In Word je eigen leider vertellen Chantal en Anneliese hoe je baas kunt worden over je eigen leven. Zowel thuis als op het werk.

Zakelijk en privé

Want hoewel ik zojuist heb geschreven over een carrière, gaat hetzelfde natuurlijk ook op voor je dagelijkse, persoonlijke leven. Niet dat je ineens heel kritisch naar je partner en kinderen moet gaan kijken, maar het is natuurlijk wel goed om na te denken over je leven en hoe je daar in staat. Heb je altijd al piano willen leren spelen maar er nog nooit een aanzet toe gedaan? Waarom niet? Wat had je te verliezen? Vaak is het antwoord: helemaal niets. Maar ja, het is nu eenmaal de makkelijkste weg om mee te deinen met het kabbelende riviertje waarop je dobbert. Vaak is het makkelijker om te leven mett wat je weet en hebt, dan om de peddels te pakken en naar nieuw vaarwater te varen. Is dat slecht? Niet altijd. Maar soms kom je op een punt waarbij je met jezelf in de knoop komt te zitten. De midlife kan op allerlei momenten naar voren komen. En dan zorgt Word Je Eigen Leider – Thusi En Op Het Werk voor een stukje gewaarwording.

Lezen en werken

Word je eigen leider is een leesboek én een werkboek inéén. Na ieder hoofdstuk volgen een paar eenvoudige invuloefeningen die je kunt maken om de zojuist gelezen stof in de praktijk te brengen en toe te passen op je eigen leven. Is dat confronterend? Ja, soms wel. Maar dat is ook goed. Soms moet je eens kritisch naar jezelf kijken naar wie je bent om te weten wat je wil gaan doen. En dat is precies wat dit boek met je doet.

Informatie

Word je eigen leider, Chantal Smedts en Anneliese Monden
Lannoo, 200 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789401437264. Prijs: 24.99 euro.

Recensie over Word je eigen leider

Werkboeken voor een beter persoonlijk en zakelijk leven zijn soms oersaai en onbegrijpelijk, met een vage theorie als achtergrond. Kijk in de spiegel, praat tegen jezelf, dat soort dingen. Chantal en Anneliese hebben een nuchterdere, realistischere aanpak. Zij laten je naar jezelf kijken om te bepalen wie je nu eigenlijk bent (je waarden en normen) om te weten wat je wil gaan doen. Zo ontdek je niet alleen wat je passies zijn (en herontdek je ze weer eens) maar leer je ook – stap voor stap – hoe je het heft in eigen hand kunt nemen. Het boek is prettig geschreven, soms een beetje zoetzappig maar tegelijkertijd ook confronterend genoeg om je ogen goed te openen.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.